Konec Letiště Václava Havla? Nově může být LETIŠTĚ KARLA GOTTA!

Karel Gott - pietní místo u jeho vily Nad Bertramkou v Praze. 13

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

24. října 2019 9:14

Místopisná komise rady hlavního města na středečním jednání doporučila čtyři možnosti pojmenování veřejného prostranství v Praze po zesnulém zpěvákovi Karlu Gottovi.

Návrhy Praha nyní projedná s Gottovou rodinou, uvedl mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman. Konečné rozhodnutí o případném pojmenování místa má městská rada, doplnil.

Komise podle Hofmana projednávala zhruba deset variant, které obdržela od veřejnosti. O které konkrétně šlo, nechtěl uvést. Podle informací ČTK mezi nimi byl ale například návrh na přejmenování Letiště Václava Havla v Praze na letiště Karla Gotta. Petici za tuto možnost na internetu podepsalo 2500 lidí.

Lidé také dříve navrhovali pojmenování některé stanice plánovaného metra D po oblíbeném zpěvákovi. Starostka Prahy 5 Renáta Zajíčková (ODS) přišla s variantou pojmenovat po Gottovi ulici nebo náměstí v nové čtvrti Smíchov City, která by se měla začít stavět v příštím roce. Právě v páté městské části zpěvák dlouho žil.

Podle místostarosty Prahy 1 Petra Hejmy (STAN) by zpěvákovo jméno mohl nést zatím bezejmenný mostek spojující Masarykovo nábřeží se Slovanským ostrovem, kde stojí palác Žofín. Primátorův náměstek Petr Hlubuček (STAN) zase přišel s možností výstavby zpívající fontány na Slovanském ostrově, která by také mohla být po Gottovi pojmenována.

Karel Gott zemřel 1. října před půlnocí ve své vile na pražské Bertramce. Léčil se s akutní leukemií.

Témata: Karel Gott Letiště Václava Havla Praha