Karel Gott (†80) a slova, která neměla zaznít: Tajemník promluvil!

Karel Gott 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

24. října 2019 8:23 | Aktualizováno: 26. října 2019 14:35

Málokdo přizná, že Karlu Gottovi řekl do očí slova, která asi neměla nikdy zaznít. Jeho bývalý tajemník Jan Adam takovou odvahu má. V jaké situaci řekl Mistrovi něco, co si mohl raději nechat pro sebe?

Dlouhé roky dělal Jan Adam tajemníka legendárnímu zpěvákovi Karlu Gottovi (†80) a do poslední chvíle věřil, že Mistr nad zákeřnou nemocí, která ho postihla, zvítězí. Bylo to tak, přestože už oba muži zdaleka nebyli v tak častém kontaktu. Adam dal totiž před čtyřmi lety na Bertramce výpověď.

Prý to byl postupný proces, šťastný se u Gotta necítil už od roku 2012. „V roce 2014 měla moje maminka vážný úraz, poškodila si míchu, totálně ochrnula, a než o devět měsíců později zemřela, bylo to velmi náročné období. Odešla v únoru 2015 a mně se po tom všem naprosto přeskládal žebříček hodnot, došlo mi, že takhle už to dál nejde,“ prozradil v rozhovoru na webu blesk.cz.

„Zhruba o dvě měsíce později jsem Karlovi poslal svoji výpověď. On z toho byl tehdy dost překvapený, od Karla Gotta se přece dobrovolně neodchází, ale ze mě upřímně spadl obrovský balvan,“ konstatuje Adam.

Rozchod po letech ale neproběhl úplně klidně. „Na tom ‚rozchodu‛ ale neseme svůj podíl viny oba, padla mezi námi slova, která nikdy neměla zaznít a která navždy zůstanou jen mezi námi dvěma,“ dodal tajemník.

Témata: Karel Gott