Jiří Menzel: PRAVDA o jeho zdraví... Slova o těžkém konci!

Jiří Menzel 8

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

23. října 2019 9:25 | Aktualizováno: 25. října 2019 11:23

Režisér Jiří Menzel se nadále potýká se zdravotními potížemi, které ho výrazně omezují. Na veřejnosti ho proto prakticky nevidíme. Jeho manželka Olga teď o jeho zdraví promluvila, z jejích úst zazněla i slova o těžkém konci.

Filmové fanoušky čas od času potěší zpráva, že byl Jiří Menzel spatřen na veřejnosti, ačkoliv od chvíle, co si prošel vážnými zdravotními potížemi, se tak stává jen zřídkakdy. Naposledy si nedorazil převzít cenu ministerstva kultury, a tak za něj už tradičně zaskočila manželka Olga Menzelová.

U příležitosti zmíněné ceremonie se lidé z jejích úst poprvé po delší době dozvěděli, co je nového, co se filmařova zdravotního stavu týče. „Jirka nechodí a pečujeme o něj čtyřiadvacet hodin denně. On je velmi obdivuhodný v té své nezlomné vůli k životu, kterou má,“ řekla dle extra.cz v pořadu Top Star.

„Osud mu nadělil poměrně těžký konec. On se ale pořád raduje. Pořád má ten svůj smysl pro humor a neskutečně se spolu nasmějeme. Je výjimečný a my jsme na něj moc hrdí,“ konstatuje Menzelová, která si stýskala nad jednou věcí.

Je jí totiž líto, že na podobné akce, kde oceňují celoživotní umělecké dílo jejího muže, musí vyrážet sama. „Dříve jsme na tyhle akce chodívali spolu a teď chodím sama. Tak je to trošku smutné,“ posteskla si. Není ovšem pochyb, že Menzelovi dělají podobná ocenění radost.

Témata: Jiří Menzel Olga Menzelová