Karel Gott (†80): PRAVDA O JEHO DŮCHODU! Víme, kolik může dostat Ivana Gottová!

Karel Gott s ženou Ivanou 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

22. října 2019 9:55 | Aktualizováno: 24. října 2019 1:14

Karel Gott se před svým skonem stihl dožít osmdesátky, a tak je logické, že měl nárok pobírat penzi. Možnost pobírat důchod nyní připadá na zdrcenou vdovu Ivanu. Kolik může od státu dostat?

Legendární zpěvák Karel Gott (†80) začal pobírat důchod v roce 2004, kdy oslavil pětašedesátiny. Bylo dobře známo, že Mistr jej posílá na charitu, to se ale teď klidně může změnit. Osud peněz od státu bude mít nyní v rukou Ivana Gottová.

Před lety se spekulovalo, o jakou částku se jedná, mluvilo se o částce až 100 tisíc korun měsíčně. „To je naprostý nesmysl. Když jsem ve svých 65 letech získal nárok na penzi, byla její výše okolo 20 tisíc korun,“ cituje vyjádření Slavíka server ahaonline.cz, který se teď pokusil vyčíslit, na co bude mít rodina po smrti Gotta nárok.

Propočty zmíněného webu ukázaly, že Gott bral před svým skonem měsíčně částku přesahující 34 tisíc korun. Z toho plyne, že Ivana Gottova může pobírat vdovský důchod ve výši téměř 19 tisíc a každá z dcer sirotčí důchod, který činí více než 15 tisíc korun.

Konečná částka, ke které se server dopracoval, činí 50 474 korun, ovšem je tu jeden háček. Stát tyto důchody nezačíná vyplácet automaticky, je tedy nutné, aby o to Ivana zažádala. Jestli se tak již stalo, zatím není jasné.

Témata: Ivana Gottová Karel Gott