Karel Gott (†80) v hospodě? Zajímavé svědectví kolegy!

Karel Gott 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

21. října 2019 16:58

Karel Gott byl dobrý společník, který potěšil majitele každého podniku, do kterého zavítal. Jen jeho kolegové ale vědí, zdali občas legendární zpěvák usedl ke stolu i v obyčejné hospodě.

Je to známá věc, že se zpěvák Karel Gott (†80) uměl náležitě bavit, avšak vždy s noblesou. Pečlivě si proto vybíral podniky, které navštíví. Vypovídá o tom zajímavé svědectví jeho dlouholetého spolupracovníka, kterému Mistr mimoděk prozradil, kam by rozhodně nezavítal.

Dirigent a trumpetista Václav Hybš promluvil o jedné skladbě, jejíž text se Gottovi nezamlouval. „V písničce Na sedm strun budu hrát je text: ‚A pak ti pláchnu do nejbližší hospody.‛ A to se Karlovi nelíbilo,“ cituje hudebníkovo vyprávění server novinky.cz.

Mistrovi se zmíněný verš nelíbil proto, že by mu to nikdo neuvěřil. „Říkal: ‚Vždyť já přece do hospody chlastat nechodím!‛,“ zavzpomínal Hybš, podle kterého Gott občas zlobil a nějaké to slovo se mu v textech nelíbilo.

„Když to chtěl zpívat, tak si to musel předělat. A také mi párkrát řekl: ‚Tohleto já zpívat nebudu.‛ Věděl, co mu sedí, a na co sáhl, to bylo dokonalé. A znovu říkám, že to, co dokázal, tady nebylo a už nikdy nebude,“ dodal dirigent, který s Gottem strávil desítky let.

Témata: Karel Gott