Karel Gott (†80) obětí vydírání: Mohlo to skončit špatně!

Karel Gott 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

20. října 2019 21:12

Každý věděl, že Karel Gott jako slavný zpěvák vydělával spoustu peněz, a tak vlastně ani není divu, že se svého času stal obětí vydírání. Osoba, která se tehdy pohybovala v jeho okolí, teď prozradila, jak špatně mohlo všechno dopadnout.

Už včera jsme psali o tom, jak se legendární zpěvák Karel Gott (†80) stal za minulého režimu terčem vydírání. Příběh jsme ukončili slovy, že naštěstí všechno dobře dopadlo. Někdejší osobní strážce Tomáš Smola teď popsal, co se přesně stalo. K předání peněz na předem smluveném místě totiž neproběhlo.

Akce nakonec skončila až počátkem května zásahem v Gottově vile. „Moji kolegové byli v obývacím pokoji, když viděli, že se dva chlapi šplhají z terasy po mřížích nahoru, kde spal starý pan Gott. Rychle vyběhli a po pár vteřinách oba muži leželi na zemi v poutech,“ popsal bodyguard v rozhovoru na webu blesk.cz.

Pachateli zločinu byli dva recidivisté, podle Smoly doslova „grázlové“. „Jeden seděl asi pětadvacetkrát, druhý patnáctkrát. Kdyby se do pokoje starého pána dostali, vůbec nepochybuji, jak by to skončilo. Karlovi to ráno vyprávěl tatínek a Karel byl opravdu vděčný, že vše dobře dopadlo,“ zavzpomínal.

Osobní strážce Mistra se domnívá, že mohlo klidně dojít k nejhoršímu scénáři, čemuž jeho kolegové naštěstí zabránili. „Kdyby tam nebyli, skončilo by to pravděpodobně velmi špatně,“ zhodnotil akci.

Témata: Karel Gott