Hana Hegerová slaví 88 let: Trápí jí zdraví, ale její písně znějí dál!

Hegerová, Hana 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

20. října 2019 17:41

Na veřejnosti se už několik let neukazuje, v soukromí ale Hana Hegerová dnešní 88. narozeniny bezpochyby oslaví. Legendární šansionérku v posledních letech trápí zdraví, její písně ale znějí dál.

Na dnešní připadají 88. narozeniny zpěvačky Hany Hegerové, která je označována za první dámu československého šansonu. Vzhledem ke svému zdravotnímu stavu se už několik let neukazuje na veřejnosti, a tak se sluší popřát jí především hodně zdraví.

Jak vás stars24.cz informoval, o Hegerové bylo naposledy slyšet v létě, kdy přiznala, že svůj byt v centru Prahy kvůli zdravotním potížím moc neopouští. „Občas vyrazíme s vnukem do nějaké dobré restaurace. Jinak nikam ven moc nechodím. Ani nemůžu. Mám do bytu mnoho schodů a překonat tyto schody je očistec,“ svěřila se tehdy.

Oblíbená šansoniérka ukončila uměleckou kariéru v srpnu 2011, v témže roce převzala Diamantovou desku Supraphonu za více než 1,5 milionu prodaných zvukových nosičů. Její písně ale znějí dál v podání jiných interpretů, dnes se o tom mohou lidé přesvědčit v rámci narozeninového koncertu ve Fóru Karlín.

Hegerová je také držitelkou státních vyznamenání hned tří evropských zemí. V dubnu 2013 byla povýšena na komandéra francouzského Řádu za zásluhy, v říjnu 2014 jí prezident Miloš Zeman udělil Řád Tomáše Garrigua Masaryka I. třídy. Slovenský prezident Andrej Kiska jí pak v lednu 2016 na Bratislavském hradě udělil Řád Ľudovíta Štúra II. třídy.

Témata: Hana Hegerová