Karel Gott (†80) se uměl postarat: Kolik dostane vdova a dcery?

Karel Gott 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

20. října 2019 13:23 | Aktualizováno: 21. října 2019 22:28

Jako vzorná hlava rodiny se zachoval zesnulý zpěvák Karel Gott, před smrtí se totiž o blaho rodiny postaral i do budoucna. Kolik peněz dostane vdova Ivana Gottová a dcery Charlotte a Nelly?

Po smrti Karla Gotta (†80) se média snažila nejrůznějšími způsoby vyčíslit, na kolik peněz si legendární zpěvák za osm desítek let svého života přišel. Dospělo se k částce blížící se miliardě korun, číslo to však nemusí být konečné. Gott bude totiž rodině vydělávat i nadále.

Roční výdělek bude přibližně stejný jako v posledních letech zpěvákova života. Během nich totiž Mistr vystupoval jen málokdy, a tak mu peníze plynuly na účet především z tantiém za reprodukci jeho díla.

Podle informací uvedených serverem blesk.cz vypláceli správci děl, mezi které se řadí např. OSA nebo Intergram, samotnému Gottovi asi 7 milionů korun ročně. Šlo přitom o celkovou sumu za všechny země, kde hrály jeho písně.

Jeho jméno může rodině vydělávat i jiným způsobem. Je totiž oficiálně registrovanou ochrannou známkou, k použití Gottova jména tak musí dát svolení vdova Ivana Gottová.

Témata: Karel Gott Ivana Gottová