Karel Gott (†80): Kam se poděla miliarda, kterou vydělal?

Karel Gott 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

20. října 2019 8:29 | Aktualizováno: 23. října 2019 10:46

O závratných výdělcích Karla Gotta se už psalo, legendární zpěvák si údajně během života přišel na částku blížící se miliardě korun. V době smrti však takovou částku na kontě neměl. Kam se poděly peníze, které vydělal?

Po smrti Karla Gotta (†80) se v médiích objevily informace, že za osm desítek let života vydělal miliardu korun. Když nás 1. října opustil, tak takovou částku na kontě logicky neměl, jelikož vždy vykazoval nějaké výdaje. Podle serveru blesk.cz žil skromně a výdaje rostly až v posledních letech. Proč?

Pár milionů padlo na stavbu roubenky v severočeské Doubici a přestavbu milované vily na Bertramce, peníze Mistr utrácel i za školné pro dcery Charlotte a Nelly. Pravdou ovšem je, že si zpěvák uměl užívat i v dřívějších letech.

Nemalé peníze vynaložil na koupi automobilů jedné vybrané značky, konkrétně šlo o Mercedes, nebo na nákup starožitností. Šetřit neuměl ani na oblečení, podle serveru utratil ročně za obleky miliony korun.

V neposlední řadě je nutné připomenout, že Gott měl na výplatní pásce spoustu zaměstnanců, měsíčně vyplácel mzdu svým manažerům pro Česko a Německo, mediálním pracovníkům, řidičům, ale i pomocníkům v domácnosti.

Témata: Karel Gott