StarDance 2019: Eben oznámil konec hájení, show opustila první hvězda! Končí…

Druhý večer Stardance se tančil waltz, cha-cha a tango 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

19. října 2019 22:10

Druhým večerem pokračovala v sobotu letošní řada StarDance a televizní diváci se dozvěděli, kdo se rozhodně nestane králem a královnou tanečního parketu. Kdo opustil populární soutěž jako první?

Jubilejní desátá řada StarDance vypukla minulý víkend, a to v den státního smutku po úmrtí zpěváka Karla Gotta (†80). Soutěžící proto během prvního večera doprovázely na parketu právě jeho písně. Jak už bývá zvykem, úvodní kolo bylo „tréninkové“, soutěž nikdo neopustil. I dnes se tedy předvedlo všech deset párů.

Jako první ale na parket vstoupili moderátoři, konkrétně osvědčená dvojice Marek Eben a Tereza Kostková. „Tak máme podzim, dny se krátí,“ začal Eben průvodní slovo a připomněl, že „končí doba hájení a začíná odstřel“. Poukazoval tak na fakt, že dnes první pár StarDance opustí.

Moderátoři se poté zahleděli do publika, aby oznámili divákům, že v hledišti nechybí účastníci předchozích řad, např. sportovní komentátor Robert Záruba. Pak už přišla porota ve složení Jan Tománek, Richard Genzer, Tatiana Drexler a Zdeněk Chlopčík.

O první tanec, konkrétně o tango, se postarali moderátorka Nora Fridrichová a její partner Jan Kohout. „Bylo to lepší než minule, ale byl to boj s rovnováhou,“ zaznělo první hodnocení večera z úst Richarda Genzera a další porotci souhlasili. Stačilo to nakonec na 24 bodů.

Následovali je youtuber Karel Kovář alias Kovy a tanečnice Veronika Lišková, kteří zatančili cha-chu. „Koukal jsem, koukal, a byl jsem mile překvapený,“ hodnotil Zdeněk Chlopčík, který tentokrát dostal slovo jako první. Od poroty obdrželi slušných 29 bodů.

Třetím párem na parketu byli spisovatelka Radka Třeštíková a Tomáš Vořechovský, tentokrát si střihli waltz. „Začínalo to krásně,“ poznamenala Tatiana Drexler, pak si nedopustila kritiku. Tománek však pár tentokrát pochválil. Porota je ocenila 28 body, což bylo o devět více než minule.

Na parketu je vystřídali písničkář Ondřej Ládek alias Xindl X s partnerkou Markétou Dostálovou. „Vždy když zazní rytmus tanga, proměním se na mustanga,“ zarecitoval hudebník po odvedení výkonu. Čtveřice odborníků za stolem je odměnila 28 body, což bylo výrazné zlepšení.

Jako pátí zatančili biatlonistka Gabriela Koukalová a Martin Prágr, které bookmakeři označují za favority letošní řady. Cha-cha v jejich podání porotu potěšila, ale Tománek prohlásil, že Koukalová zatím zcela nenaplnila svůj velký taneční potenciál. Nakonec z toho bylo 29 bodů a dělené první místo.

Následně přišli zatančit waltz herec Matouš Ruml a tanečnice Natálie Otáhalová, kteří patřili v prvním kole k nejlepším. Zaujal nejen jejich výkon, ale i nevídaně vysoký tatínek Rumlovy partnerky. „Tenhle waltz byste měli tančit ve finále,“ vzkázal jim Chlopčík, který dal páru osm bodů. Celkem to dalo dohromady 31 bodů.

Zpěvačka Tonya Graves a Michal Bureš nastoupili jako sedmí. „Jako zpíváš po svém, tak sis dala i tango po svém,“ komentoval výkon Gravesové Richard Genzer. Porota byla k česko-americkému páru poměrně kritická, ocenila jej pouze 23 body.

Parket poté ovládli rybář Jakub Vágner a Michaela Nováková se svou cha-chou. Píseň Marka Ronsona a Bruna Marse jim sedla, tanec navíc uvedli vtipnou vložkou s koštětem. „Bylo to super,“ nešetřil chválou Tománek. V síti populárního rybáře uvízlo 34 bodů, padly dokonce dvě devítky.

Vysoký standard se pokusili udržet i herečka Veronika Khek Kubařová s parťákem Dominikem Vodičkou. Genzerovi se jejich waltz líbil natolik, že se netajil tím, že by klidně poslal esemeskou hlas. Porota ocenila výkon páru 31 body.

Večer uzavřeli herec a režisér Miroslav Hanuš a jeho výrazně mladší partnerka Adriana Mašková, kteří se podle jeho slov pokusili o tango. Pokus to byl podle poroty mimořádně zdařený, všichni chválili. Na závěr se dočkali rovněž 34 bodů.

Pak už muselo přijít na řadu první vyřazování jubilejní desáté řady. Moderátoři Marek Eben a Tereza Kostková se postarali o chvíli napětí, načež prozradili, že prvním vyřazeným párem jsou moderátorka Nora Fridrichová a její partner Jan Kohout, ačkoliv podle poroty neměli na svědomí nejhorší tanec. 

Témata: StarDance Česká televize Nora Fridrichová