Tragédie u Zedníčků: Smutek drtí rodinu. Jakub po sobě zanechal ženu a miminko

Jakub Zedníček (herec) 3

Autor: Jan Novák, stars24.cz

3. ledna 2018 22:22

V rodině Zedníčků panuje zdrcení z tragické smrti Jakuba. Doma totiž zanechal teprve devítiměsíční dcerku a svou milovanou partnerku. Jeho maminka, byť psycholožka, se prý v Brně po jeho smrti zhroutila.

Jeho maminka, tedy sestra herce Pavla Zedníčka si musela vzít po smrti syna v práci osobní volno: „Paní doktorka Zedníčková nebude minimálně dva týdny k zastižení. Je v pracovní neschopnosti z rodinných důvodů,“ potvrdila Blesku její kolegyně.

Životní partnerkou Jakuba byla divadelní kolegyně Lenka Janíková. Milovali se i přes velký věkový rozdíl. Před devíti měsíci se jim narodila dcerka Maya.

V Brně před Městským divadlem se hromadí od Jakubových fanoušků svíčky. Lidé z divadla o něm hovoří jako o talentovaném a veselém muži. Byl ale i nadějný sportovec. Od devíti let se věnoval stepování a v soutěžích byl dokonce dvakrát první na Mistrovství ČR.

Jakub Zedníček zemřel prvního ledna asi půl hodiny po půlnoci na 192. kilometru dálnice D1 ve směru na Vyškov. Podle mluvčího hasičů narazil autem do svodidel, vystoupil z vozu a vešel přímo pod kola projíždějící dodávky.

Témata: Jakub Zedníček