Pavel Novotný: Na policii se dostavil "na Ondráčka" v uniformě SNB!

Pavel Novotný se na výslech vydal v uniformě SNB 8

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

17. října 2019 10:49

Starosta pražských Řeporyjí a bývalý bulvární novinář Pavel Novotný (ODS) čelí obvinění za podněcování k vraždě. Důvodem je jeho komentáře o tom, že komunistický poslanec Zdeněk Ondráček „měl viset“ za vlastizradu kvůli cestě do Doněcké lidové republiky. K výslechu přišel v opravdu zajímavém oblečku!

Pavel Novotný rozhodně ví, jak na sebe upoutat pozornost! K výslechu na policii se Novotný ve středu dostavil v uniformě SNB. Do problémů se dostal kvůli komentářům, ve kterých kritizoval poslance Zdeňka Ondráčka (KSČM) kvůli jeho cestě na území Ukrajiny ovládané proruskými separatisty. 

„Já bych si přál, aby za tohle Vondráček visel,“ napsal v květnu Novotný na twitter. Zaměnil ovšem jméno Zdeňka Ondráčka za šéfa Poslanecké sněmovny Radka Vondráčka. Reagoval tak na příspěvek od šéfa poslanců TOP 09 Miroslava Kalouska, který uvedl, že Ondráčkovo chování při návštěvě Donbasu se téměř blížilo vlastizradě.

Na středeční výslech se Novotný pořádně vyparádil! Oblékl si na sebe uniformu Pohotovostního pluku Sboru národní bezpečnosti: Tím jasně připomněl Ondráčkovu minulost. Poslanec totiž jako člen Pohotovostního útvaru VB zasahoval proti demonstrantům během Palachova týdne v roce 1989. I díky tomu získal přezdívku „mlátička“.

„To je z erotického obchodu, ona to má manželka ráda takové tvrdší. Na Ondráčka,“ žertoval Novotný, který na dotaz Blesku vysvětloval, proč přišel v kostýmu. Policistu před výslechem podle svých slov poučil o svých právech a ujistil ho, že nikoho k vraždě nepodněcoval a nikomu nevyhrožoval. Zopakoval nicméně, že na trestu smrti za vlastizradu trvá.

„Požádal jsem vyšetřovatele, aby mi nedával debilní otázky. On to ale udělal, tak jsem výslech ukončil,“ vyprávěl Novotný. „Myslím, že na konci dostanu něco jako podmínku, nebo to klasifikují jako přestupek. Nepřipadám si vinen,“ dodal starosta Řeporyjí. 

Povídám ten outfit přeceňujete. Je to náhoda. Hodil jsem to ráno v ajfru na sebe. Erotická pomůcka. Manželka se bála, že se nevrátím. Rozlučka ranním sexem. Rádi si hrajeme na Ondráčka. Má to ráda natvrdo? Jindy si v tom hrajeme v posteli na lžidoktora. Thnx4support❤️. ??? pic.twitter.com/hprQu2FJSo

— Pavel Novotný (@PavelNovotnak) October 16, 2019

K věci se následně vrátil i na svém twitteru. „Povídám ten outfit přeceňujete. Je to náhoda. Hodil jsem to ráno v ajfru na sebe. Erotická pomůcka. Manželka se bála, že se nevrátím. Rozlučka ranním sexem. Rádi si hrajeme na Ondráčka. Má to ráda natvrdo. Jindy si v tom hrajeme v posteli na lžidoktora,“ zažertoval Novotný.

Témata: Pavel Novotný Zdeněk Ondráček Policie ČR