Karel Gott (†80) a... Lékařka otevřeně o Mistrově TRÁPENÍ

Karel Gott 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

16. října 2019 14:05 | Aktualizováno: 19. října 2019 9:41

Jedna z členek lékařského týmu Karla Gotta promluvila o Mistrově boji s vážnými nemocemi v posledních letech. Podařilo se splnit cíl, který si doktoři společně s legendárním zpěvákem vytyčili?

Když Karel Gott (†80) počátkem října zemřel, tušilo se, že je za tím akutní leukémie, o které se lidem zmínil jen o několik dní dříve, kdy o zákeřné nemoci vědělo jen málo lidí. Konkrétně třeba členové týmu předního onkologa Marka Trněného, který o Mistra pečoval. Lékařka Anna Jonášová teď poskytla rozhovor televizi Prima.

V něm otevřeně přiznala, že léčba byla bojem o to, aby se Gott dožil co možná nejvyššího věku. „Naším cílem byla osmdesátka. Považuji to za velký úspěch. A považuji to za úspěch, když to zhodnotím všechno i s tou vstupní diagnózou, která také byla velice závažná. Že se jeho život podařilo prodloužit, ať je to, jak chce, o minimálně čtyři nebo pět let,“ řekla upřímně.

Vrátila se už k první diagnóze, kterou byla rakovina mízních uzlin. Připomněla, že zpěvák prošel celým cyklem komplikované terapie. „A prošel tím dobře, dosáhl kompletní remise toho onemocnění. Skutečně se nám podařilo zbavit se toho onemocnění, což byl velký úspěch. Vzhledem k tomu, jak pokročilé to onemocnění bylo, i vzhledem k věku pacienta,“ prozradila doktorka.

„Byl léčen s maximální péčí a se všemi dostupnými možnými moderními léčebnými metodami, a to úplně těmi nejnovějšími, které jsme měli k dispozici. Samozřejmě jsme se snažili, seč to šlo. A vzhledem k tomu, že jeho forma onemocnění byla právě už tou hodně rizikovou, nebylo to jednoduché,“ dodala Jonášová.

Témata: Karel Gott