Místo posledního odpočinku Karla Gotta (†80): Bude to Bertramka?

Karel Gott - pietní místo u jeho vily Nad Bertramkou v Praze. 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

16. října 2019 11:59

Kde spočine legendární zpěvák Karel Gott, zatím stále není jasné, ačkoliv vdova Ivana už převzala urnu s jeho ostatky. Podle všeho se však nabízí i jedna nečekaná varianta. Zůstane Mistr v místě svého bydliště?

Dilema rodiny Gottových v čele s manželkou zesnulého zpěváka Ivanou Gottovou pokračuje. Vdova si podle dostupných informací již převzala do rukou urnu s ostatky Mistra Karla Gotta (†80), kam se jí rozhodne uložit, ale stále není jasno.

Jak vás stars24.cz informoval, volná místa jsou na vyšehradském Slavíně, v Praze se nabízí i varianta s hřbitovem Malvazinky, který je nejblíže Gottovu bydlišti. Mimo Prahu pak připadá v úvahu hřbitov v Újezdu u Svatého Kříže, kde jsou pohřbeni Gottovi rodiče. Mistr navíc údajně před lety vyslovil v debatě se spolupracovníky přání, aby byl jednoho dne pochován právě zde.

Objevují se ovšem i spekulace, že urna bude uložena přímo na zahradě vily na Bertramce, která se zrovna dvakrát nezamlouvá sousedům. Je totiž jasné, že místo Gottova posledního odpočinku se stane pietním místem.

Místní si přitom v předcházejících dvou týdnech prožili na Bertramce své, když ulici zaplavily svíčky, věnce, květiny a další artefakty na počest zesnulého zpěváka. Sousedé Gottových s tím měli svatou trpělivost, veškeré věci již byly odklizeny.

Témata: Karel Gott