Ivana Gottová řeší dilema: Co s květinami na počest Karla (†80)?

Lidé se přicházejí poklonit Karlu Gottovi na Žofín 10

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

16. října 2019 8:50 | Aktualizováno: 17. října 2019 23:04

Ivana Gottová nemá klid ani po uplynulém víkendu, stále je totiž co řešit. Vdova se momentálně zabývá otázkou, co bude s květinami, kteří lidé nosili na pietní místa. Jeden nápad už prý existuje.

V pátek i sobotu lidé nosili květiny na pietní místa určená k připomenutí památky zpěváka Karla Gotta (†80), který počátkem října podlehl zákeřné nemoci. Nakonec se jich sesbíralo takové množství, že si pozůstalí nevědí rady, co s nimi bude. Celou záležitost navíc musí koordinovat s úřady.

Zástupci pražského magistrátu uvedli, že květiny, věnce a veškeré předměty budou zatím uschovány, než se rodina Gottových v čele s vdovou Ivanou Gottovou vyjádří, jak s nimi dál naložit. Čekání se sice protahuje, ale možná již brzy bude jasno.

„Vzkazy a dárky si rodina ponechá jako památku, stejně jako svíce a část květin, a zvažuje několik možností, jak je ještě využít, aby nesly vzpomínku na odchod Karla Gotta. V duchu této ranní dohody pak všechny zúčastněné strany postupují,“ zaznělo v oficiálním vyjádření tiskové mluvčí Anety Stolzové.

Podle informací serveru extra.cz projevila Gottova rodina zájem o vypuštění květin do řeky Vltavy, jako tomu bylo v případě pohřbu bývalého prezidenta Václava Havla. Nejprve je ale nutné zbavit květiny všech celofánů, stuh a dalších nežádoucích částí.

Témata: Ivana Gottová Karel Gott