Ivana Gottová: Po smrti Karla Gotta MŮŽE KONEČNĚ DOMŮ!

Karel Gott zemřel: Pieta u jeho domu Nad Bertramnkou (5. října 2019) 22

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

15. října 2019 12:26 | Aktualizováno: 15. října 2019 21:44

Svíce a květiny, které lidé v uplynulých dnech přinesli před dům zesnulého zpěváka Karla Gotta v pražské ulici Nad Bertramkou, byly v noci na dnešek uklizeny. Vdova Ivana se tak může bez problémů dostat domů, stejně jako ostatní sousedé.

Úklid veřejné komunikace měl původně začít v pondělí, na přání rodiny byl ale termín odložen. Gottova rodina večer informovala, že vzkazy a dárky z pietního místa před vilou si ponechá, další využití svící a květin zvažovala.

"Vzkazy a dárky si rodina ponechá jako památku, stejně jako svíce a část květin, a zvažuje několik možností, jak je ještě využít, aby nesly vzpomínku na odchod Karla Gotta," napsala v pondělí na oficiálních stránkách zpěváka jeho mluvčí Aneta Stolzová.

V pondělí bylo již uklizeno i pietní místo v Kinského zahradě, které magistrát zřídil po dohodě s rodinou a bylo otevřeno do nedělní půlnoci.

Lidé začali chodit spontánně ke Gottově vile 2. října, kdy bylo oznámeno úmrtí osmdesátiletého zpěváka. Přicházeli i v dalších dnech a místo zaplnili svíčkami, květinami, vzkazy, fotografiemi, plyšáky, balonky a dalšími předměty, které pokryly ulici i před sousední vilou.

Témata: Karel Gott Ivana Gottová