Karel Gott (†80) stále dělá z lidí boháče! Jak je to možné?

Karel Gott 8

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

15. října 2019 12:37

Dnes to bude čtrnáct dní, co nás navždy opustil legendární zpěvák Karel Gott, pro kterého nebyla hudba zdaleka jedinou velkou životní vášní. Mistr dokonce i po smrti dokáže udělat z člověka boháče.

Karel Gott (†80) byl především výborný zpěvák, ale hudba nebyla jeho jedinou uměleckou vášní. Mistr rád tvořil i výtvarná díla, která s jeho skonem nabývají na hodnotě, prý i kvůli tomu, že jich mezi lidmi není mnoho. „Proto prakticky z každého, kdo dnes dílo Karla Gotta vlastní, je dnes automaticky milionář,“ uvádí web extra.cz.

Server připomíná, že už počátkem prosince jde do prodeje Gottova reprodukce Mony Lisy, jehož vyvolávací cena je 350 tisíc korun. To je o sto tisíc více, než za kolik se dražil jeden z obrazů loni. Šťastný kupce za něj nakonec tehdy dal 1,4 milionu korun. Dle zmíněného serveru by po Mistrově smrti mohla být cena ještě násobně vyšší.

Podle předpokladů budou o koupi usilovat sběratelé výtvarného umění, do aukce se však možná zapojí i Gottovi fanoušci, kteří by jistě rádi měli zpěvákův obraz ve sbírce. Očekává se, že zájem lidí o obrazy Karla Gotta bude ještě větší než dřív.

Zmíněný web ještě dodává, že Mistr nakreslil i spoustu skic, které by mohly být pro zájemce přece jen dostupnější. „Je těžké odhadovat, kolik z nich se objeví na trhu s uměním, přehled o nich měl jen on sám. Nicméně je takřka jisté, že poptávka bude zřetelně převyšovat nabídku, jeho obrazy mají výjimečnou atmosféru,“ píše extra.cz.

Témata: Karel Gott