Jiřina Bohdalová přiznala: Na mši řečnila pod prášky!

Jiřina Bohdalová (Foto: Petr Hloušek) 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

14. října 2019 11:26 | Aktualizováno: 16. října 2019 8:51

Jiřina Bohdalová měla v sobotu nelehký úkol, na zádušní mši za zpěváka a kamaráda Karla Gotta dostala na starosti smuteční řeč. Aby toho nebylo málo, herečku navíc postihly zdravotní potíže.

Jiřině Bohdalové svěřil Karel Gott (†80) nelehký úkol, aby promluvila na zádušní mši po jeho smrti. Nelehký úkol to byl psychicky, ale i fyzicky. Legendární herečka totiž přiznala, že ji v týdnu před obřadem postihly zdravotní potíže.

„Ještě jsem brala antibiotika, měla jsem náběh na zápal plic, tak mi je doktoři ve středu nasadili, abych tu sobotu dala. Katedrála se ale nedá vytopit, takže teď ležím doma a potím se,“ cituje Mistrovu celoživotní kamarádku server ahaonline.cz. „Já jsem se bála, abych neukápla slzu nebo se nepřebreptla, protože to sama nemám ráda,“ dodala herečka.

Smuteční řeč si připravila sama, ačkoliv jí nabízel pomocnou ruku její dvorní režisér Zdeněk Zelenka. Ptal jsem se jí, že jí to napíšu nebo s tím pomůžu, ale ona to nechtěla. Řekla, že pokud to chtěl sám Karel, tak to musí být osobní a velmi intimní a vím, že si s tím dala strašnou práci. Muselo to pro ni být velmi těžké, znali se 60 let,“ svěřil se zmíněnému serveru.

Projev oblíbené herečky se většině přítomných rodinných příslušníků a přátel i fanouškům moc líbil. Kriticky se k němu ovšem vyjádřila Gottova nejstarší dcera Dominika, které se dotklo, že na ní Bohdalová zcela zapomněla.

Témata: Jiřina Bohdalová Karel Gott Zdeněk Zelenka (režisér)