Karel Gott (†80) se jich nedočkal: Kdo a proč chyběl na zádušní mši?

Lidé se přicházejí poklonit Karlu Gottovi na Žofín 10

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

14. října 2019 8:50 | Aktualizováno: 14. října 2019 17:58

V sobotu se rodina a přátelé naposledy rozloučili se zpěvákem Karlem Gottem, řada známých tváří, které byly v katedrály očekávány, se ovšem neobjevila. Kdo a proč chyběl na zádušní mši?

Česko má za sebou víkend, během kterého se především rodina a nejbližší přátelé rozloučili se zpěvákem Karlem Gottem (†80). Některá jména příchozích smutečních hostů překvapila, navzdory sporům s Mistrem a jeho rodinou dorazil dlouholetý kamarád Milan Drobný. Zaskočily však i mnohé absence.

Nedorazil třeba Ladislav Štaidl, někdejší Gottův kapelník a přítel. „Láďa se vždy držel spíš v pozadí, i když právě on stojí za zlatou érou Karla. Možná ho i mrzelo, že některá média přisoudila v medailoncích jeho hity jiným autorům,“ prozradil serveru blesk.cz zdroj z okolí hudebníka.

Chyběla také Petra Janů, která ten samý den koncertovala. Tím však svou absenci nezdůvodnila. Na pohřby nechodí už od smrti manžela Michala Zelenky. „Nezvládám to. Karla jsem měla moc ráda, zapálila jsem doma svíčku a poprosila ho, aby nahoře všechny pozdravil,“ cituje ji zmíněný server.

Martu Kubišovou zase zradilo zdraví, kvůli kterému nemůže ani na dnešní rozloučení s herečkou Vlastou Chramostovou (†92). „Špatně jsem stoupla a bylo zle. Nemohu skoro chodit, do schodů a ze schodů pak vůbec,“ uvedla Kubišová podle blesk.cz.

Témata: Karel Gott Ladislav Štaidl Petra Janů Marta Kubišová