Karel Gott (†80) opustil Česko! Stejná rána, jako Diana?!

Lidé se přicházejí poklonit Karlu Gottovi na Žofín 24

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

13. října 2019 15:14

V pátek a v sobotu se lidé mohli naposledy rozloučit s Karlem Gottem. Majestátní poslední sbohem nebylo nepodobné poctám, kterých se dočkala po tragickém skonu britská princezna Diana.

Fanoušci, kteří na Slovanský ostrov dnes dorazili se shodli v tom, že velkolepě pojaté rozloučení, výzdoba a celá organizace byly skvělé. Zaznívala od nich slova jako "nádhera", "krása", "super", s dovětkem, že Gott si to zaslouží.

Jedna z fanynek atmosféru i velikost akce přirovnala k pohřbu britské princezny Diany. Podle ní to je podobně silný emoční zážitek pro velkou spoustu lidí, uvedla.

Někteří lidé si účast na posledním rozloučením s Karlem Gottem rozmysleli na poslední chvíli. "Původně jsme to chtěli vzdát, všichni nás odrazovali, že tu bude spousta lidí, rozhodli jsme se, ale že jedem, chtěli jsme se rozloučit," řekla fanynka z Horoměřic. Také Gottova obdivovalka z Prahy uvedla, že bydlí na Újezdě a když viděla, že fronta není na celý den, vydala se na Slovanský ostrov.

Ne všichni fanoušci byli ale při odchodu sdílní, omlouvali se, že nechtějí mluvit, protože je odchod zpěváka, potažmo dnešní rozloučení, opravdu zasáhlo. Z Velkého sálu v žofínském paláci odcházeli se slzami v očích často také muži.

Témata: Karel Gott