StarDance 2019 začala! DOJEMNÁ SLOVA Marka Ebena o Gottovi!

StarDance 2019

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

12. října 2019 22:30

Úderem osmé hodiny večerní dnes odstartovala desátá řada populární taneční soutěže StarDance 2019. První díl vyšel na den, kdy Česko zažívalo kvůli úmrtí Karla Gotta státní smutek, a právě legendárnímu zpěvákovi byl celý tento díl věnován.

"Karel Gott jestli by si něco nepřál, tak aby se kvůli smutku nehrály jeho písně," uvedl hned v úvodu moderátor Marek Eben. Jeho kolegyně Tereza Kostková dodala, že díl věnovaný Gottovi byl v plánu později, vzhledem k situaci jej ale televize zařadila jako první.

Eben následně uvedl, že udržet se v pop music 15 let je vrchol, Gott se tam ale udržel 60 let. "Pak už se jen mohl dívat na to, jak kvůli 50 tisícům lidí, kteří se mu přišli poklonit, se mění trasy městského života," dodal.

V porotě letos zasedli taneční trenér a choreograf Jan Tománek, bývalý tanečník a bavič Richard Genzer, tanečnice a trenérka Tatiana Drexler, a porotce Zdeněk Chlopčík.

Po představení porotců moderátoři uvítali všechny taneční páry ve složení biatlonistka Gabriela Koukalová a Martin Prágr, youtuber Karel Kovář (Kovy) a Veronika Lišková, moderátorka ČT Nora Fridrichová a Jan Kohout, spisovatelka Radka Třeštíková a Tomáš Vořechovský, herec Matouš Ruml a Natálie Otáhalová, zpěvák Ondřej Ládek alias Xindl X a Markéta Dostálová, herečka Veronika Kubařová a Dominik Vodička, rybář Jakub Vágner a Michaela Nováková, herečka a zpěvačka Tonya Graves a Michal Bureš, herec a režisér Miroslav Hanuš a Adriana Mašková.

Jako první zatančili Gabriela Koukalová a Martin Prágr na píseň C'est la vie. Porota byla nekompromisní a nezapomněla je upozornit na chyby především pohybového charakteru. "Bylo to trochu jako D1," prohlásil Genzer s tím, že pohyby byly místy trhané. Za první tanec dostali 25 bodů.

Na píseň Je nebezpečné dotýkat se hvězd zatancovali Ondřej Ládek (Xindl X) a Markéta Dostálová. Porotě vadilo především to, že netancuje tělem, ale pouze nohama. Zaznělo dokonce, že k tanci nedošlo vůbec. Ostatně proto si pár odnesl pouze 17 bodů. 

Radka Třeštíková a Tomáš Vořechovský měli zatančit sambu na píseň Lady Karneval, podle poroty ale tanec nebyla samba. Odnesli si proto jen 19 bodů.

Jakub Vágner a Michaela Nováková zatančili na píseň Když milenky pláčou. Ani tady ale nebyla porota příliš příznivá, doufá ale, že se jejich tanec zlepší. Pár si tak odnesl 24 bodů.

Na píseň Ptačí nářečí tančili Miroslav Hanuš a Adriana Mašková, jeden z mála párů, který si navzdory tréninkům vyká. Hanuš pro zajímavost zmínil, že on i Marek Eben měli stejného učitele tance Dušana Konečného. "Marku, ty seš jeho první pedagogický neúspěch?" otočil se směrem k Ebenovi Genzer. Nakonec od poroty dostali 26 bodů.

Veronika Kubařová a Dominik Vodička si zatančili sambu na Včelku Máju. Pár si ale odnesl kritiku za vypadávání z rytmu a 23 bodů.

Pár ve složení Tonya Graves a Michal Bureš měl zatančit jive na píseň Trezor. Ani jejich tanec ale porotce příliš nezaujal a odnesli si pouhých 19 bodů.

Matouš Ruml a Natálie Otáhalová porotu rozčarovali. Ta sice ocenila jejich nasazení a energii, o poznání méně ale byla spokojená s rytmikou a kroky. Přesto si pár odnesl 28 bodů.

Předposledním tanečním párem byli Nora Fridrichová a Jan Kohout. Jejich jive sice patřil k nejrychlejším dnešního večera, porotě se ale nelíbil zejména závěr, která moderátorka neudýchala. Výsledných 21 bodů tak patří dnes večer k průměru. 

Jako poslední tančili Karel Kovář zvaný Kovy a Veronika Lišková. Valčík na píseň Srdce nehasnou byl nejlepším tancem večera a od poroty sklidil uznání a 29 bodů, tedy nejvíce za dnešní večer.

Témata: StarDance Karel Gott