Karel Gott (†80) SE SOUDIL: Po smrti Mistra rozhodli, že…

Karel Gott 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

11. října 2019 15:22

Karel Gott takové zprávy do světa netroubil, v posledních měsících se však údajně soudil s jedním ze svých bývalých spolupracovníků. Po smrti Mistra musel soud učinit rozhodnutí. Jak proces dopadl?

Druhý říjnový den byl nabitý událostmi, jedna zpráva ale naprosto předčila všechny ostatní. Po dlouhé a těžké nemoci zemřel legendární zpěvák Karel Gott (†80). Jak píše server ahaonline.cz, kvůli úmrtí musel toho samého dne zasednout soud pro Prahu 5. Co to má za spojitost?

Soud zasedl ve věci týkající se Mistra. Řešil totiž, co bude s nařízeným procesem kolem knihy Na cestách se Slavíkem, která se zpěvákovi nezamlouvala, a tak se rozhodl autora i vydavatele zažalovat. V úterý 8. října mělo následovat další stání.

Gott v procesu žádal omluvu za to, že kniha jeho někdejšího spolupracovníka Jiřího Krušiny na podzim roku 2016 vyšla. O vydání titulu totiž nevěděl, navíc ho nadzvedlo několik publikovaných fotografií ze šatny. Všem předvolaným ale po skonu zpěváka přišla informace, že se jednání z pochopitelných důvodů odročuje.

Úmrtím Mistra, které soudu oznámil jeho právník Petr Ostrouchov, ale proces automaticky nekončí. Server ahaonline.cz cituje renomovaného pražského právníka Jana Černého, který konstatuje, že úmrtí žalobce nemusí nic znamenat. Stačilo, aby Gott před smrtí pověřil právního zástupce, aby případ s plnou mocí dotáhl do konce.

Témata: Karel Gott