Karel Gott (†80) si to tak přál… Písně, které dnes musí zaznít!

Lidé se přicházejí poklonit Karlu Gottovi na Žofín 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

11. října 2019 10:56

Česko se v těchto chvílích na pražském Žofíně loučí se zpěvákem Karlem Gottem za doprovodu jeho písní. Písní, které podle všeho sám vybral. Které skladby Mistr nadiktoval svým nejbližším spolupracovníkům?

Česko se dnes loučí s legendárním zpěvákem Karlem Gottem (†80) za tónů jeho písní, které znějí z paláce na pražském Žofíně, kde se od osmi ráno mohou lidé Mistrovi naposledy poklonit. Organizaci měla z velké části na starosti vdova Ivana Gottová, její muž se ale na scénáři rovněž podílel.

Podle informací serveru blesk.cz už v roce 2014, tedy dříve než onemocněl rakovinou mízních uzlin, nadiktoval během cesty vlakem na jeden z koncertů svému tehdejšímu tajemníkovi Janu Adamovi seznam písní, které si přál nad hrobem zahrát.

Žít, Zpíval jsem rád, C´est la vie, Testament, Až jednou, Muzika, Stokrát chválím čas, Jdi za štěstím. Právě tyto skladby si přál Mistr zahrát truchlícím fanouškům, kteří se s ním přijdou naposledy rozloučit. Není pochyb, že tyto písně dnes na Žofíně opravdu zazní, dojde ale i na spoustu dalších hitovek.

Když jsme byli kolem osmé hodiny ranní na místě, zněla právě z reproduktorů Ta pravá, kterou pro Gotta v loňském roce napsal Marek Ztracený. Organizátoři zahráli i jednu ze Slavíkových německých písní, jsou si totiž vědomi, že se s ním do Prahy přijela rozloučit i spousta našich západních sousedů.

Témata: Karel Gott