Karel Gott (†80): Závratná výše jeho výdělků ODHALENA!

Karel Gott 12

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

10. října 2019 8:37 | Aktualizováno: 12. října 2019 11:34

Je jasné, že Karel Gott po sobě rodině zanechal obrovské bohatství, vyčíslit přesnou výši jeho celoživotních výdělků si ale dlouho nikdo netroufal. Nyní se ovšem objevily informace, které ukazují, na kolik peněz si Mistr přišel.

Kolik za svůj život vydělal Karel Gott (†80)? Otázka, kterou si nejen v těchto dnech pokládá řada lidí. Server blesk.cz vyčíslil výdělky rodáka z Plzně, který začínal v ČKD, kde si vydělal šest korun na hodinu, na částku přesahující miliardu korun.

Jen od sametové revoluce do své smrti vydělal dle serveru 500 milionů korun. V sumě jsou započítána jednotlivá vystoupení, koncertní turné, tantiémy za hraní písniček, honoráře za účasti na vybraných akcích či za propůjčení jména či obličeje pro obchodního účely.

Na další půlmiliardu si dle zmíněného webu přišel před sametovou revolucí, a to mu např. honoráře za zahraniční vystoupení vypláceli v tzv. bonech neboli tuzexových poukázkách. „Dřívější systém mi neumožňoval účastnit se vyjednávání o smlouvách. Peníze zkasírovali oni a já dostal výplatu v ‚bonech‛, s kterými jsem si mohl jít nakoupit západní zboží do Turecka,“ řekl Gott magazínu Stern.

Sám Mistr se prý nechal slyšet, že částka, kterou měl vydělat za komunismu, opravdu sedí. „Za minulého režimu jsem prý mohl vydělat na současné poměry až půl miliardy,“ svěřil se podle blesk.cz v soukromém rozhovoru s kamarády.

Témata: Karel Gott