Karel Gott (†80) nevěřil: Bohdalová našla mistra z ČKD… Kolik bral Slavík peněz?

Karel Gott a Jiřina Bohdalová 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

9. října 2019 21:09

Jiřina Bohdalová přichystala Karlu Gottovi pořádné překvapení, když do televize pozvala jeho mistra z ČKD. Pan Novák dokonce prozradil, jaký byl Gottův první honorář. Kolik bral zpěvák peněz?

Karel Gott (†80) býval vděčným hostem nejrůznějších televizních pořadů. Před lety třeba zavítal do show dlouholeté kamarádky Jiřiny Bohdalové s názvem Zrcadlo tvého života. Legendární herečka mu tam nachystala zajímavé překvapení.

Vyhledala totiž mistra Jana Nováka, který měl Gotta na starosti ve ČKD, kde se zpěváka vyučil elektromontérem. Slavíkův otec Karel si totiž přál, aby syn dělal řemeslo a zpíval pouze ve volných chvílích. Karlův nadřízený dokonce prozradil, jaký byl jeho tehdejší plat.

„U nás už byl vyučený, platilo se mu šest korun na hodinu. Abych poctivě řekl, on se neurazí, tou elektrikařinou by nikdy tak neprorazil, jako prorazil zpěvem. Nějakou velkou akci, aby mu tam někdo dal motorek, aby ho převinul, tak to jsem ho vážně neposílal,“ cituje z Novákova vzpomínání server idnes.cz.

V rozhovoru u příležitosti 80. narozenin Gott dokonce Gott přiznal, že v dobách působení v ČKD i kvůli otci vystupoval jako Karel Matějíček. „Ten pseudonym jsem si ale nedal proto, aby se o tom táta nedozvěděl, ale proto, abych mu neudělal ostudu,“ řekl webu Supraphonu. Dodal ale, že je tátovi vděčný, že ho naučil tvrdě pracovat a nic nešidit.

Témata: Karel Gott Jiřina Bohdalová