Ivana Gottová promluvila: DETAILY rozloučení s Mistrem!

Karel Gott (†80) ZEMŘEL 1. října 2019 9

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

8. října 2019 17:50 | Aktualizováno: 8. října 2019 21:13

Ivana Gottová prozradila detaily pátečního posledního rozloučení a sobotní zádušní mše za zpěváka Karla Gotta, který zemřel minulý týden v úterý. Co všechno prozradila na Mistrových webových stránkách?

Ivana Gottová dnes konečně prozradila, co se bude v pátek a v sobotu odehrávat. Poslední rozloučení s Karlem Gottem (†80) připravuje vdova ve spolupráci s Arcibiskupstvím pražským, Úřadem vlády České republiky a Kanceláří prezidenta republiky. „Rodina děkuje všem institucím, které pomáhají a s nimiž spolupracuje při přípravě posledního rozloučení s Karlem Gottem,“ uvedla na webových stránkách Mistra.

Páteční rozloučení pro veřejnost se uskuteční od 8 do 22 hodin v Paláci Žofín na Slovanském ostrově v Praze. „Rakev bude vystavena se státními poctami ve Velkém sále, za účasti čestné stráže Armády České republiky. Lidé budou moci k rakvi položit květinové dary a zapsat se do kondolenční knihy,“ stojí v prohlášení s tím, že bude zajištěn i bezbariérový přístup.

Sobotní zádušní mši bude sloužit Dominik kardinál Duka, arcibiskup pražský. „Rakev bude vystavena na katafalku se státními poctami. Ceremoniálu se zúčastní příslušníci Hradní stráže. Přístup do katedrály je pouze na zvláštní pozvánku,“ oznámila Gottová.

Po dohodě rodiny s Kanceláří prezidenta republiky bude moci veřejnost sledovat průběh zádušní mše na III. nádvoří Pražského hradu prostřednictvím velkoplošné obrazovky, které se možná objeví i na Hradčanském náměstí.

„Upozorňujeme, že z důvodu ochrany velkého počtu zúčastněných budou lidé procházet bezpečnostní kontrolou při vstupu do areálu Pražského hradu, kterou provádí Policie České republiky,“ dodala rodina.

Témata: Ivana Gottová Karel Gott