Žilková o památce na Chramostovou (†92): Podepsal se na ní zub času!

Veronika Žilková 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

8. října 2019 14:06

Až do Izraele doputovaly smutné zprávy o úmrtích legendárních umělců Karla Gotta a Vlasty Chramostové. Veronika Žilková přiznala, že má na svou hereckou kolegyni zajímavou památku.

O uplynulém víkendu nás opustila další velká umělecká osobnost. Karla Gotta (†80) následovala v úctyhodném věku 92 let Vlasta Chramostová, herečka a signatářka Charty 77. Obě smutné zprávy reflektovala i herečka Veronika Žilková, která toho času doprovází manžela na diplomatické misi v Izraeli.

Na svou kolegyni má dva roky starou vzpomínku, v lednu 2017 totiž vzala studenty konzervatoře na recitál, kde Chramostová recitovala Karla Kryla. Byl to prý nádherný večer, ze kterého si odnesla část oděvu legendární herečky. „Když přišla, měla jsem oči jen pro ty její rukavice. Opravdu na nich byl vidět zub času. Byly takové starodávné, až tajemné,“ cituje Žilkovou blesk.cz.

Chramostové proto ihned volala, že si rukavice na místě zapomněla. „Moc mi děkovala a říkala, že se tedy musíme sejít a při té příležitosti si dáme kafíčko. Moc mě to potěšilo,“ pokračovala Žilková. K setkání ale kvůli zdravotním potížím dlouholeté herečky Národního divadla nikdy nedošlo.

„Zprávu, že tahle úžasná žena zemřela, jsem se dozvěděla v Izraeli. A hned jsem si vzpomněla na můj pražský dům, kde mám psací stůl a na něm leží už dva roky ty její rukavice!“ reagovala Veronika dle zmíněného serveru.

Témata: Veronika Žilková Vlasta Chramostová