Ivana Gottová řeší velké dilema: Nemůže domů!

Gottová, Ivana 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

8. října 2019 13:25 | Aktualizováno: 10. října 2019 22:31

Možná by to se chtěla zastavit doma na Bertramce, ale nemůže. Taková je momentální situace Ivany Gottové. Vstup do vily totiž obklopily svíčky a další předměty. Požádá vdova úřady, aby pietní místo odstranily?

Ivana Gottová je neustále v kontaktu s Prahou, zdaleka přitom nejde jen o organizační záležitosti kolem pátečního posledního rozloučení a sobotní zádušní mše. Vdova společně s úřady monitoruje i situaci v ulici Nad Bertramkou, kde Karel Gott (†80) s rodinou žil. Není překvapující, že tam spontánně vzniklo pietní místo, které už začíná dělat problémy.

Svíček, květin a dalších věcí je totiž už tolik, že zabarikádovaly vstup do vily. S městskou částí Praha 5 proto komunikuje právník rodiny Petr Ostrouchov. „Prozatím podle jeho sdělení rodině spontánní pietní akce nevadí. Jakmile se rozhodnou do vily vrátit, právník se spojí s úřady a budou situaci řešit,“ řekl serveru ahaonline.cz zdroj z okolí rodiny.

S úklidem svíček úřady počítají po nadcházejícím víkendu, na který připadají oficiální smuteční akce. Podle dostupných informací nastoupí četa na Bertramku v pondělí, uklidí a umožní tím rodině vstup do nemovitosti.

Policisté a hasiči zatím v souvislosti s pietním místem nemuseli řešit žádné problémy. Požárníci ale upozorňují příchozí lidi, aby byli opatrní a dávali pozor, kam svíčku umístí. Jinak totiž existuje riziko menšího požáru.

Témata: Ivana Gottová