Nemocný Ladislav Mrkvička (80): Definitivní konec?!

Ladislav Mrkvička

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

8. října 2019 10:39

Herec Ladislav Mrkvička (80) se poslední dobou držel spíše v ústraní a ve společnosti moc neukazoval. Pronásledují ho vleklé zdravotní problémy, které se v poslední době výrazně zhoršily. I proto se Mrkvička rozhodl, že je na čase se vším skoncovat!

Ladislav Mrkvička roky bojuje s Parkinsonovou nemocí, svého času jej trávily také deprese a velké bolesti kloubů, přesto se svého milovaného filmu nevzdával. Až v poslední době se úplně stáhl do ústraní.

„Celý se klepu. A je to pořád horší. Základem naprosto všeho je stáří. To všechny moje neduhy zhoršuje nejvíc,“ postěžoval si nedávno Mrkvička. Dokonce se rozhodl sepsat závěť.

Nedávno musel osmdesátiletý herec kvůli nemoci odříct účast na předpremiéře svého filmu Staříci na filmovém festivalu v Karlových Varech. Na předávání cen Thálie se sice objevil, ale jen potvrdil obavy svých fanoušků. Oznámil definitivní konec své herecké kariéry.

Odchod oznámil ve stejný večer, kdy obdržel cenu za celoživotní mistrovství v oblasti činohry. A je pochopitelné, že ocenění jej pořádně dojalo!

„Je to krásný pocit a děkuji Herecké asociaci, že mi tohle ocenění udělila. Už nominace mě překvapila a naprosto jsem nečekal, že tady budu stát a tu cenu dostanu. Beru ji i jako další dárek k mým letošním osmdesátinám,“ nechal se slyšet herec, který se proslavil jako představitel poručíka Stejskala ze seriálu 30 případů majora Zemana nebo rolí učitele Kintzla z kriminálky Policie Modrava.

Potvrdil také, že role ve filmu Staříci byla poslední. I když prý byla pěkná, byla pro něj poměrně náročná. „A pravděpodobně, nebo skoro určitě s ní s herectvím končím,“ prozradil Mrkvička.

A i když se zdá, že se s divadlem i filmem loučí, nechává si otevřená zadní vrátka! „I když se někdy ne nadarmo říká, nikdy neříkej nikdy… No, uvidíme, já osobně tenhle nádherný večer v Národním divadle beru pro sebe jako bilanční,“ dodal herec.

Témata: Ladislav Mrkvička