Dagmar Havlová trnem v oku starousedlíků: Jde o Hrádeček!

Havlová, Dagmar 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

7. října 2019 14:24

Bývalá první dáma Dagmar Havlová má velké plány s místem, které měl v oblibě její muž, exprezident Václav Havel. Pro legendární Hrádeček už má připravený zajímavý projekt, místní starousedlíci pro něj ale nemají pochopení.

Je to místo opředené legendami. Václav Havel nazýval Hrádeček svým existenciálním domovem, jezdil jsem jako disident, ale také jako prezident. V prosinci 2011 tu ve věku 75 let naposledy vydechl. Vdova Dagmar Havlová hodlá podle nejnovějších informací změnit okolí proslulé chalupy k nepoznání.

Podle pondělní MF Dnes chce nedaleko vybudovat resort skládající se z apartmánů a hlavní budovy, součástí komplexu má být i muzeum Václava Havla a rozlehlé parkoviště. Místní starousedlíci si však o jejím záměru myslí své.

„Není k tomu příjezdová cesta a ani tu není zavedena elektřina nebo voda,“ cituje jednoho z nich server ahaonline.cz. „Paní Dagmar sem nejezdí a ani s námi nekomunikuje. Pokud tady začne něco stavět, tak by mě zajímalo, odkud vezmou vodu, tady není,“ stěžuje si další.

Sama Havlová záměr komentovat odmítla. Populární herečka prý vyjádření v této záležitosti neposkytne, jelikož se jedná o soukromou věc, do které nikomu nic není.

Témata: Dagmar Havlová Václav Havel