Radek Banga zuří kvůli Karlu Gottovi: Jsou to sr*čky! Už držte huby!

Karel Gott a Radek Banga

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

7. října 2019 8:28 | Aktualizováno: 7. října 2019 10:27

Když zemřel Karel Gott, kromě slov smutku a soustrasti se začala objevovat i kritika týkající se chování zpěváka vůči komunistickému režimu. Gotta se zastal rapper a zpěvák Radek Banga, který poslal vzkaz všem, kteří Gotta po jeho smrti kritizují.

Radek Banga se ke smrti Karla Gotta už minulý týden, stejně jako řada jeho kolegů z branže. Zpěváka označil za ikonu české hudby, nenahraditelného umělce a velkého člověka. „Měl jsem obrovské štěstí, že jsem s nim mohl před několika lety spolupracovat. Dal mi takovou školu, že na to v životě nezapomenu! Jen díky němu jsem začal mít velké sny a začal na sobě pracovat víc, než kdy před tím,“ zavzpomínal rapper. „Upřímnou soustrast celé rodině..“ dodal Banga s tím, že by měl mít Gott státní pohřeb.

Poté, co se kolem Karla Gotta začaly objevovat i negativní reakce připomínající především jeho minulost a komunistický režim, se Banga pořádně naštval. „Já už nemůžu ty sr*čky na FB vůbec ani číst.. Jsem v šoku, co dokážou někteří lidé napsat na účet pana Karla Gotta,“ kroutí nevěřícně hlavou hudebník.

„Chápu, že každý může mít svůj názor, to ano. Já osobně si myslím, že lidé nadávájící Karlovi (bez jakékoliv úcty i po jeho smrti, což už je fakt hyenismus) za jeho působení ve světě totalitního režimu, jsou přesně ti rádoby hrdinové, co se dneska ohání takovým tím "já bych..." Twl co bys?!! Vy si myslíte, že to byla sranda jít proti bolševikům? To nebylo jako dneska, že si můžeme otevřít držky. kdykoliv se nám zachce! Jít otevřeně proti nim, to nebylo jen o tom, že ohrožuješ sebe - taháš do toho všechny, co jsou s tebou nějak spjatí. Rodinu, děti, kamarády. Dneska, ty vole, děláte hrdiny tady?? Bych vás chtěl vidět po 68 roce.. Jaký byste byli hrdinové vy!!?“ vzkázal těm , kteří Gottovi jeho chování za minulého režimu nemohou odpustit.

Tito lidé podle něj Karla Gotta znali jen dost málo. „On prostě chtěl zpívat. Miloval to a miloval lidi. Fanoušky, pro který mohl zpívat, pro ty on dýchal. On žil pro pódium, pro hudbu. To bylo pro něj nejdůležitější. Přál si zemřít na pódiu, tolik miloval to, co dělá. Takhle on uvažoval a podle toho se i řídil,“ vysvětluje Radek Banga.

Neznamená to prý ale, že slavík neudělal nějaké chyby. „Ale kdo je nedělá? Teď je po smrti. Co místo toho hledat sr*čky najít špetku úcty, pokud ji v sobě ještě někteří vůbec máte? Jestli ještě vůbec tušíte, co to je??!!!! Karel Gott něco dokázal, je to umělec, který natočil tolik alb, jako nikdo jiný v této zemi. Jeho písně zná úplně každý, i ten, kdo ho jakože nenáviděl. Byl to galantní velmi slušný člověk, který se vždy s obrovskou úctou choval ke svým kolegům, fanouškům i k rodině. Sám jsem si to mohl ověřit na naší společné tour,“ připomíná Banga.

To, že Gott zpíval režimu, je mu podle jeho slov fuk. „On zpíval hlavně pro lidi. Nikdy nechtěl být politický, byť někdy prostě musel. Takový ten zatracený režim holt byl. Ať je to jakkoliv, zaslouží si nějakou minimální úctu a pokud ji pro něj nemáte, prosím vás, už držte huby a nechte ho být alespoň po smrti. Klidně se raději pusťte do mě, ok. Napište mi teď klidně , že jsem úplný d*bil, černá svině, morgoš, hovado.. ale už toho Karla fakt nechte být. Please,“ žádá Čechy Banga.

Témata: Karel Gott Radoslav Banga