Vojta Dyk: Pohrdání cenou od divadelníků?!

Vojtěch Dyk a B-Side Band (foto: Tino Kratochvil) 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

6. října 2019 15:05

Vojtěch Dyk získal divadelní Cenu Thálie, všechny přítomné přitom zaskočil svou děkovnou řečí. Moc v ní totiž neděkoval, čímž řadu kolegů překvapil. Pohrdá snad populární herec a divadelník prestižním oceněním?

Česká umělecká elita se včera sešla poprvé od úmrtí legendárního zpěváka Karla Gotta. Předávali se totiž divadelní Ceny Thálie, jednu sošku si z galavečera odnesl herec a zpěvák Vojtěch Dyk. Jako by ale oceněním pohrdal. V děkovném proslovu totiž zaskočil všechny přítomné.

„Abych byl upřímný a pravdivý, tak jsem dlouho nevěděl, zda sem mám jít. Zaprvé jsem měl určité pochybnosti o této ceně a zadruhé jsem si položil otázku, jestli si tu cenu vůbec zasloužím. Po dlouhých úvahách jsem si odpověděl, že ano,“ cituje z jeho řeči server idnes.cz.

Dyk později smysl svých slov dovysvětlil. Když něco dělá, snaží se prý především ocenit sám. Ceny mu proto někdy přijdou zbytečné. „Ale nechci, aby to znělo neuctivě, všichni jsou tady skvělí hráči. Jen ty ceny někdy bývají moc navoněné a mne spíš baví, když to moc nevoní,“ řekl podle zmíněného webu.

Překvapit umí i jeho manželka Tatiana Dyková (dříve Vilhelmová). Jak vás stars24.cz informoval, oblíbená herečka se nedávno rozhodla dát si roční pauzu od práce. Spekuluje si přitom, že by si přála mít s Vojtěchem dalšího potomka.

Témata: Vojtěch Dyk