Freddie Mercury: Měl zadní vrátka, kdyby to nevyšlo s Queen!

Freddie Mercury během Live Aid 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

5. října 2019 21:59

Neshody uvnitř legendární kapely Queen nebyly ničím výjimečným, proto ani není divu, že Freddie Mercury přemýšlel o dalších hudebních projektech. Se kterými dvěma hvězdnými kolegy chtěl dát dohromady superkapelu?

Rakouský filmový režisér Rudi Dolezal patřil k blízkým přátelům zpěváka Queen Freddieho Mercuryho, točil s ním dokument či videoklip. Rovněž patřil k běžným hostům na Mercuryho slavných večírcích v jeho rezidenci v londýnském Kensingtonu a dodnes mluví o tom, jak skvělým hostitelem byl.

Na party však často nechyběli ani další populární hudebníci a právě na jedno takové setkání Dolezal zavzpomínal pro New York Post. Tehdy přišli Rod Stewart a Elton John. „Vzpomínám si, že se kecalo o dalších hudebnících, když Rod přišel s nápadem na kapelu Nose, Teeth & Hair (Nos, zuby a vlasy), protože sám měl velký nos, Elton měl problémy s vlasy a Freddie měl svoje zuby.“

Stewart v nedávné biografii prozradil, že tato myšlenka zazněla poprvé během jejich setkání v Los Angeles. „Queen si pronajali dům v Bel Air, já a Elton jsme tehdy strávili dlouhý večer s Freddiem. Byl to příjemný a vtipný společník, kterého jsem obdivoval. Diskutovali jsme tenkrát i o možnosti vytvořit superkapelu,“ uvedl.

„Napadlo nás jméno Nose, Teeth & Hair podle našich poznávacích znaků. Původní nápad byl, že budeme vystupovat jako Beverley Sisters (britská ženská vokální skupina populární na přelomu 50. a 60. let – pozn.red.). Bohužel ten projekt nikdy nikam nedospěl, což je pro moderní hudbu velká a trvalá ztráta,“ povzdechl si Stewart.

Témata: Freddie Mercury Elton John rod stewart skupina Queen