Jiří Mádl: Nečekané přiznání o dětství!

Novinářská projekce filmu Pojedeme k moři, který režíroval herec Jiří Mádl, se konala 1. dubna v Praze 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

3. října 2019 9:44

Jiří Mádl už dávno není dítětem, vzpomínky na bezstarostné časy se mu však z hlavy nevymazaly. Populární herec a režisér teď přiznal, že jeho dětství úplně bezstarostné nebylo. Co ze své minulosti prozradil?

Jiří Mádl má osvětové kampaně rád. Stačí připomenout, jak se před lety podílel s Marthou Issovou na přípravě politicky zaměřeného klipu určeného pro mládež s podtitulem „Přemluv bábu a dědu, ať nevolí levici“, který vzbudil velké vášně. Tentokrát se zapojil do další akce zaměřené na nezletilé.

Oblíbený herec a režisér je jednou z řady osobností, které se zapojují do kampaně Centra LOCIKA proti násilí na dětech. Cílem osvěty je šíření poselství, že násilí v rodině není v pořádku a že je možné jej zastavit.

Mádl při té příležitosti zavzpomínal na vlastní dětství, které nebylo vždy zalité sluncem. „Zažil jsem věci, bez kterých bych se radši obešel, ale nemůžu říct, že bych měl celkově špatný dětství. Spíš naopak, měl jsem ho skvělý, užitečný a rád z něj dodneška čerpám,“ řekl serveru super.cz.

Populární herec je rodákem z Českých Budějovic, kde také vyrůstal. Absolvoval zde Biskupské gymnázium J.N. Neumanna, jeho spolužačkou zde byla kolegyně Petra Nesvačilová. Až poté přesídlil do Prahy kvůli vysokoškolskému studiu.

Témata: Jiří (herec režisér) Mádl