Karel Gott (†80) ZEMŘEL DOBROVOLNĚ! Další nové informace!

Karel Gott (†80) ZEMŘEL 1. října 2019

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. října 2019 7:45 | Aktualizováno: 4. října 2019 23:03

Ve středu Česko zasáhla tragická zpráva. Zemřel nejpopulárnější tuzemský zpěvák Karel Gott, který teprve před několika týdny přiznal léčbu leukémie. Podle nejnovějších informací se pro odchod z tohoto světa rozhodl dobrovolně.

"S nejhlubším zármutkem v srdci oznamuji, že nás včera (v úterý), krátce před půlnocí, po těžké a dlouhé nemoci, opustil můj milovaný manžel Karel Gott. Odešel doma, v tichém spánku, v kruhu své rodiny," oznámila včera dopoledne zpěvákova manželka Ivana Gottová. 

Gott se v posledních letech se potýkal se zdravotními problémy, v úterý před půlnocí podlehl akutní leukémii. Zemřel doma v kruhu svých nejbližších. A jak se nyní ukazuje, tak dobrovolně. Léčbu rakoviny totiž údajně sám ukončil!

"Slavík se snažil onemocnění nejdřív rozehnat pravidelnými výměnami krve. V posledních dnech už ale i tuto podpůrnou léčbu ukončil a na Karlově náměstí už se neobjevoval," tvrdí deník Blesk.

Před Gottovou vilou v Praze přinášeli lidé celý den květiny a svíčky. Praha uvažuje o pojmenování některé ulice či jiného prostranství po legendárním zpěvákovi. V Gottově rodné Plzni vyvěsili na radnici černou vlajku, na půl žerdi budou až do pohřbu vlajky v Lánech i na Pražském hradě.

Vdova po Karlu Gottovi Ivana Gottová se během včerejšího dne vůbec neobjevila na veřejnosti. Podle informací televize Nova odcestovala do zahraničí a s sebou vzala dcery Charlotte Ellu a Nellu Sofii. Zřejmě se chtěla vyhnout tlaku veřejnosti.

Gott byl nejslavnějším českým zpěvákem populární hudby. Vydal skoro tři stovky alb, první už v roce 1965, na svém kontě má desítky milionů prodaných desek. Své poslední album s názvem Ta pravá vydal loni. Seznam zpěvákových ocenění je velmi dlouhý.

Například Zlatým a Českým slavíkem byl zvolen dvaačtyřicetkrát, poprvé už za rok 1963 a naposledy v roce 2017. Za minulého režimu byl zasloužilým (1977) a národním umělcem (1985), v roce 2009 mu tehdejší prezident Václav Klaus udělil medaili Za zásluhy. Zeman nedávno připustil, že Gottovi udělí vyšší vyznamenání.

Témata: Karel Gott Ivana Gottová