Karel Gott (†80): Troška a Hřebejk prozradili, CO UDĚLAL PŘI NATÁČENÍ!

Karel Gott 7

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. října 2019 15:38

Vzácný člověk byl podle režiséra Zdeňka Trošky Karel Gott, zpěvák, který v úterý zemřel po těžké nemoci v 80 letech. Troška je šťastný, že s ním mohl pracovat, bylo tomu třeba tak při pohádce Z pekla štěstí 2. S Gottem točil i Jan Hřebejk.

Herečka Jiřina Bohdalová kvůli svému pohnutí nechtěla odchod dlouholetého kolegy komentovat. S Karlem Gottem spolupracovalo několik fotografů, Jakub Ludvík dnes ČTK řekl, že s Gottem do ateliéru vždy přišlo světlo.

Gott měl několik dvorních fotografů, patřili k nim Stanislav Tereba, Otto Dlabola, Ondřej Pýcha či Ludvík. Poprvé se s ním při práci setkal přibližně před 15 lety. "Fotografoval jsem ho na obaly jeho desek i při různých vernisážích. Vzpomínám si třeba na jednu událost v Karlových Varech, když ještě žila Iveta Bartošová. Měl jsem tam výstavu fotografií, na jedné z nich byl Karel Gott a Iveta si ji vydražila a koupila pro sebe domů. Byl její modla," vzpomínal fotograf.

"Byl to úžasný člověk, který měl vždycky dobrou náladu, byl velmi pozitivní. Byl také velmi vtipný, na každé focení s ním jsem se těšil, bylo to pro mě, jako když do ateliéru s ním přišlo světlo," uvedl.

"Měl jsem štěstí, že jsem ho léta mohl znát. Karel Gott byl opravdu vzácný člověk, vzdělaný a inteligentní a přitom neuvěřitelně skromný, pozorný a vlídný," řekl Troška ČTK. Kdyby takových slušných lidí bylo více, dobře by bylo v naší zemi, dodal režisér, který do pohádky Z pekla štěstí 2 obsadil oblíbeného zpěváka do dvojrole Pánaboha a Lucifera.

"Došlo na Nietzscheho: Bůh je mrtev. Nebyl hrdina a věřil kdejaké konspiraci. Ale bavil lidi skoro 60 let, byl to hodnej člověk, byla s ním legrace, byl pozornej a pomáhal druhým. Jeho povahu bych si přál mít. Hvězdný život Karla Gotta se naplnil. Soustrast rodině a klobouk dolů," sdělil na twitteru Jan Hřebejk. Pro ČTK připojil vzpomínku na natáčení s Gottem, kde při nahrávání koncertu nezvládl jeden ze sboristů správně zazpívat tón.

"Karel Gott zakašlal, všem se omluvil a řekl: Promiňte, já jsem dnes nastydlý. A všichni věděli, že to nebyla jeho chyba. Měl tenhle typ pozornosti a já jsem si říkal, že jsem si nedovedl představit, že by mu kdokoli v tomto ohledu něco zazlíval. Setkal jsem se s ním mnohokrát, ale tohle mi utkvělo v paměti," řekl Hřebejk, který s Gottem natočil jednu z povídek v televizním cyklu Škoda lásky.

Témata: Karel Gott Zdeněk Troška Jan Hřebejk