Karel Gott: Politici pro něj chystají velkou poctu!

Karel Gott s cenou Trebbia

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

2. října 2019 12:05

Zpěvák Karel Gott, který v úterý ve věku 80 let prohrál svůj boj s těžkou nemocí, by mohl mít státní pohřeb. O této možnosti teď debatují čelní představitelé vlády.

Karel Gott zemřel v úterý krátce před půlnocí doma v kruhu své rodiny, oznámila jeho manželka Ivana Gottová. V posledních měsících bojoval zpěvák s vážnou nemocí.

V polovině září Gott oznámil, že trpí akutní leukémií a ambulantně se léčí. Gott je nejslavnějším českým zpěvákem populární hudby. Vydal skoro tři stovky alb, první už v roce 1965, na svém kontě má desítky milionů prodaných desek.

Ke smrti Karla Gotta se na sociálních sítích vyjádřil mimo jiné ministr kultury Lubomír Zaorálek.

„Dnes celá naše země přišla o tolikrát zlatem oceněný hlas Karla Gotta. Byl jedním z mála umělců, který prošel desítkami let historie této země a získával uznání a obdiv lidí střídajících se generací. Jeho písně si zpívali lidé nejrůznějšího vzdělání a profesí,“ ocenil práci a život zpěváka ministr.

Uvedl, také, že Karel Gott byl mimořádnou osobností, která dokázala spojovat. „Čest jeho památce!“ vzkázal. Zaorálek oceňuje i jeho zásluhy a i proto by chtěl, aby byl slavík pohřben se všemi poctami. „Po konzultaci s rodinou Karla Gotta navrhnu vládě zorganizovat státní pohřeb,“ dodal ministr.

Myšlenku státního pohřbu podpořil i premiér Andrej Babiš. Pro server iDnes.cz řekl, že navrhne vládě státní pohřeb Karla Gotta v katedrále sv. Víta. „Karel Gott si to určitě zaslouží," vysvětluje Babiš.

Témata: Karel Gott Lubomír Zaorálek státní pohřeb Andrej Babiš úmrtí