Václav Postránecký (†75): Dojemný vzkaz na jeho hrobě!

Václav Postránecký

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

1. října 2019 8:18 | Aktualizováno: 1. října 2019 16:20

Od smrti oblíbeného herce Václava Postráneckého (†75) uplynulo už pět měsíců. Odpočívá v hrobě hned vedle budovy strašnického krematoria. Právě tam se s ním po smutečním loučení v Národním divadle v soukromí rozloučila jeho rodina.

Václav Postránecký bojoval s rakovinou jícnu, 7. května jí podlehl. Poslední dny svého života Postránecký strávil doma v milovaných Říčanech u Prahy. Ač bojoval s rakovinou jícnu, podle ženy Heleny odešel na onen svět prakticky bez bolesti. Zemřít doma mezi nejbližšími bylo Postráneckého poslední přání, které se mu vyplnilo.

Teď herec odpočívá v hrobě v blízkosti budovy krematoria ve Strašnicích. Na náhrobku má vyrytý nápis, který do značné míry vystihuje jeho život i práci. „S tebou nás bavil svět...“ píše se na něm.

Jde o odkaz na film S tebou mě baví svět, tedy asi nejznámější snímek, ve kterém se Postránecký objevil. Zahrál si v něm roli dirigenta Michala, který spolu se svými kamarády a jejich dětmi vyráží na hory na chatu.

V sobotu by herec oslavil svátek. Nejen rodina, ale i fanoušci si na Postráneckého samozřejmě vzpomněli a podle deníku Aha! byl jeho hrob doslova obsypán květy!

Témata: Václav Postránecký