Karel Gott a leukémie: NOVÝ POHLED do soukromí!

Karel Gott 12

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

30. září 2019 8:29 | Aktualizováno: 1. října 2019 18:01

Už brzy by měl světlo světa spatřit celovečerní dokument o Karlu Gottovi (80). Režisérka Olga Malířová Špátová už pracuje na jeho dokončení. Filmařka slibuje, že její snímek přinese a Malířová Špátová (35). Divákům ale už teď slibuje, že její snímek přinese jedinečný a místy dokonce intimní pohled na Gottův život!

Jak prožíval Karel Gott nejtěžší chvíle v nemocnici? I to zachytila režisérka Špátová! „Karel je v mém filmu otevřený, je v něm hluboký a já jsem vděčná osudu, že mě vzal do situací, které souvisí s rodinou, dcerami, ale i nemocí, se kterou bojuje poslední rok,“ popsala filmařka pro Radiožurnál.

Gott právě bojuje s bojuje s akutní leukemií – a Špátová jej i s kamerou doprovázela přímo do nemocnice! A jak podle ní zpěvák celou situaci zvládá? „Zažívá nelehké chvíle a je v nich silný, statečný a vyrovnaný a je velkou inspirací pro nás ostatní,“ netají se dokumentaristka tím, že Karla Gotta skutečně obdivuje.

Tvůrci zachytili Gotta při jeho vystoupeních, při setkáních s jeho fanoušky u nás i v Hamburku. Díky natáčení měla ale Špátová možnost proniknout také do nejintimnějších míst Gottova života - tedy tam, kam se fanoušci ani novináři běžně dostat nemohou. Film tak bude obsahovat záběry nejen z Gottova domu, ale i chalupy nebo již zmíněné nemocnice. „Jsem vděčná, že film nebude nalakovaný na růžovo,“ říká Špátová.

Film se pracovně jmenuje Karel a do kin by měl jít příští rok na jaře do kin. Před týdnem byly natočeny poslední záběry – a rozhodně půjde o to nejdojemnější z celého filmu!

Dokumentaristka měla možnost navštívit Gotta doma v těžkých chvílích. „Viděli jsme, jak probíhá léčba. To je pro mne taky moc silné, viděla jsem, jak se o něj jeho žena Ivana stará,“ dodává režisérka.

Natáčení si pochvaluje i sám Gott. „Olga Špátová má velký dar natáčet se svým úzkým týmem tak, že jsme se častokrát nechali unést spontánní atmosférou a přirozeně jsme ji vpustili do našeho soukromí, díky čemuž jsem se rozpovídal o tématech poměrně důvěrných,“ popsal zpěvák s tím, že se režisérka se svým manželem, kameramanem Janem Malířem, vlastně stali součástí jeho rodiny.

Témata: Karel Gott Olga Špátová dokument