Karel Gott poslal kritiky do P****E!

Karel Gott

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

27. září 2019 8:56 | Aktualizováno: 28. září 2019 21:31

Zpěvák Karel Gott sice vystupuje jako milý a příjemný člověk, i on si ale umí zamést před svým vlastním prahem. Před nějakou dobou o tom přesvědčil celý národ!

Prezident Miloš Zeman připustil, že zpěvákovi Karlu Gottovi udělí vyšší státní vyznamenání, než dříve dostal. Učiní tak ale asi až příští rok. Gottovi, který trpí leukémií, udělil bývalý prezident Václav Klaus medaili Za zásluhy. 

Tu obdržel přesně před deseti lety, a při této příležitosti se také rozhodl poslat drsný vzkaz svým kritikům. Zpěvák totiž na kameru ukázal gesto, které by se slušněji dalo vyložit jako "jdi se bodnou", v pravém významu je ale o poznání vulgárnější.

"Víte, co to znamená? To je desetkrát tohle," uvedl Gott a ukázal tehdy svým odpůrcům prostředníček své pravé ruky. Gesto v té době vzbudilo velký ohlas.

Stejně tak ale i kritika, která na Gotta mířila. Odpůrcům se mimo jiné nelíbila skutečnost, že byl Gott vyznamenán společně s anglickými letci a politickými vězni, neboť je sám držitelem několika ocenění z dob komunismu.

Témata: Karel Gott