Nemocný Gott: Nadějná slova o radosti ze života!

Karel Gott 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

22. září 2019 13:50 | Aktualizováno: 23. září 2019 5:41

Slova plná naděje pronesl vážně nemocný zpěvák Karel Gott, který v létě oslavil osmdesátiny. Ačkoliv Mistr bojuje se zákeřnou chorobou, dokáže se nad ní povznést a promluvit o každodenní radosti ze života.

Když slavil Karel Gott v létě narozeniny, podle všeho už si byl vědom svých vážných zdravotních problémů. V rozhovoru, který zpěvák poskytl domovskému vydavatelství Supraphon, se o vleklých potížích se zdravím hovoří. Mistr zde prozradil, co je hnacím motorem, který jej stále žene kupředu.

„Určitě láska k hudbě,“ odpověděl bez váhání. „Hudba je vám prostě věrná v okamžicích radosti, stejně jako v obdobích, kdy vám není zrovna nejlíp a kdy nemáte, na koho byste se obrátil,“ líčil vážně nemocný Slavík.

Podle Gotta je hudba ideální a věrnou milenkou na celý život. „A propos, život. Ten musí mít člověk taky rád. Kdo nemá rád život, jenom se někde v koutku užírá, je zapšklý, nepřející, závistivý. K sobě i ke svému okolí. A že takových lidí je!“ nechal se slyšet.

„Naštěstí mám v tomhle ohledu hodně šťastnou povahu, takže mi nic takového nehrozí. Ze života se raduji doslova každý den,“ konstatoval Gott a vzápětí dodal: „A tím hnacím motorem je samozřejmě každodenní práce. Mám pocit, že kdybych se jednou na delší čas zastavil, zlenivěl bych. A už by se mi pak do ničeho nechtělo.“

Témata: Karel Gott