Karel Gott přiznal: NEPOSLECHL JSEM!

Karel Gott 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

21. září 2019 18:08 | Aktualizováno: 22. září 2019 11:03

Za desítky let, které strávil na scéně, dostal Karel Gott bezpochyby stovky rad o tom, co by měl nebo neměl dělat. Jednu z nich mu dal i slavný oscarový režisér Miloš Forman, zpěvák jej ovšem neposlechl. Co legendární filmař Mistrovi radil?

Ačkoliv opět bojuje s život ohrožujícím onemocněním, Karel Gott letos oslavil osmdesáté narozeniny. Na scéně už se legendární zpěvák pohybuje desítky let a především v začátcích pěvecké kariéry musel dostat spoustu cenných rad. Tu nejcennější přesto datuje do jiné doby.

V letním rozhovoru pro server iDnes.cz přiznal, že ji dostal před 30 lety od člověka, který se ani zpěvu nevěnuje. „Vzpomínám si na radu od Miloše Formana. K padesátinám mi vzkázal: Karle, zpívej! Nemluv! Taková prostá rada,“ prozradil Mistr redakci.

„Ale moc jsem ho neposlechl, protože v poslední době mluvím víc, než zpívám,“ dodal Gott vzápětí. Letos kvůli zdravotním problémům odvolal třeba červencové vystoupení na festivalu Benátská ve Vesci u Liberce, kde nakonec jeho písně interpretovala řada jeho kolegů.

Mnohonásobný Zlatý slavík tou dobou už statečně bojoval s akutní leukémií, ač o tom věděli pouze jeho nejbližší. Národu se s tím Gott svěřil až minulý týden, když o svém zdravotním stavu napsal fanouškům na sociální síti.

Témata: Karel Gott Miloš Forman