Suchý a Gott se po letech sešli: Bylo to dojemné!

Karel Gott 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

20. září 2019 12:39 | Aktualizováno: 20. září 2019 15:00

Bez přátel ani ránu. Karel Gott a Jiří Suchý si mají co říct i desítky let po ukončení společného angažmá v divadle Semafor. Legendární principál souboru je zpěvákovi dodnes vděčný za to, co pro něj v těžkých chvílích udělal.

Ačkoliv u něj propukla akutní leukémie, Karel Gott neztrácí naději. Náladu mu dokáží zlepšit i přátelé, např. o sedm let starší Jiří Suchý, který si Gotta podle deníku Aha! pozval k sobě domů již v době, kdy zpěvák s nemocí bojoval. Mistr na sobě nedal nic znát, jen se dojal při prohlížení fotek z archivů.

U srdce jej bezpochyby zahřály i komplimenty ze strany legendárního principála, který připomněl, že se k němu Gott několikrát zachoval ohromně. „Třeba když mu vyšlo trojalbum LP desek a mělo se křtít, tak on mě vyzval, abych byl tím křtitelem,“ cituje Aha! Suchého popis výchozí situace.

Mistr dostal v tu chvíli ultimátum. „Televize mu pohrozila, že jestliže tam budu já, tak tam nebudou oni, protože jsem měl tenkrát zákaz vystupovat. Karel ale řekl – no tak tam nebudete! A to jsem ocenil,“ vzpomíná legendární skladatel.

Suchý také líčil, jak byl komunistům trnem v oku. Václavu Neckářovi prý zničili celou novou desku, jelikož mu otextoval jednu z písní. „A Karel mi přišel nabídnout, abych mu napsal čtyři texty. Říkal jsem mu – nevyjde to… A on mi řekl – ale vyjde! A skutečně to prosadil,“ popsal.

„Skutečně se ke mně vždycky zachoval férově, dokonce to fér bylo nadstandardní,“ vzkázal Suchý na závěr.

Témata: Karel Gott Jiří Suchý