Aleš Brichta si zoufá: Jsem bezdomovec! Co se stalo?

Brichta, Aleš 4

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

20. září 2019 11:25 | Aktualizováno: 21. září 2019 12:25

Zpěvák Aleš Brichta nedávno oslavil 60. narozeniny. A i když kdysi bral tučné a hřál se na výslunní. Jenže jak teď sám přiznal, o všechno přišel! „Jsem vlastně bezdomovec,“ tvrdí rocker.

Aleš Brichta se v pořadu Limuzína s Mírou Hejdou svěřil se všemi svými problémy – nejen s problémy se zrakem, ale i s tím, jak během přišel o tři byty v Praze v celkové hodnotě patnáct milionů korun!

S manželkou, Polkou Joannou (37) se musel přestěhovat ze Žižkova do Libně, kde žijí společně v nájmu. „Partička dobráčků mě kdysi obrala. Přišel jsem o všechno. Jsem vlastně bezdomovec,“ posteskl si Brichta.

Jeho finanční problémy se táhnou od doby, kdy před lety vydával rockový časopis, který ale nebyl tak úspěšný a neprodával se, jak se původně očekávalo. „Finančně to bylo docela tragické. Místo toho, abych vyhlásil bankrot, všechny dluhy jsem sám poplatil,“ vzpomíná zpěvák.

Člověk, od kterého si na to půjčil peníze, měl ale prý vychytralého právníka. „Musel jsem mu napsat, že dávám k dispozici do zástavy svůj pražský byt. Pak na mě ještě hodili exekuci. Prodal jsem tehdy nakonec všechny tři byty a přišel jsem tak zhruba o patnáct milionů korun,“ vysvětluje Brichta, jak o nemovitosti přišel.

To vše se podle něj stalo v době, kdy se přestaly prodávat hudební nosiče, protože se hudba začala krást a stahovat na internetu. „Tím pádem jsem přišel o velkou část příjmů. V té době jsem provozoval ještě bar. Bohužel přišly povodně a i bar spláchla voda. Všechno to šlo do háje najednou,“ popisuje své peripetie Brichta.

Oporou je mu hlavně jeho manželka Joanna. „Johanka se o mě výborně stará. Bez ní bych byl ztracen. Doprovází mě všude a usnadňuje mi žití,“ nešetří chválou Brichta.

I když má problémy se zrakem, jinak je na tom zdravotně dobře. „V šestnácti letech jsem přišel o jedno oko. Po úderu do hlavy mám poškozené zrakové centrum v mozku. Přestal jsem řídit auto, v šeru a tmě se špatně orientuji. I když jdu při koncertě na pódium, někdo mě raději doprovází,“ dodává rocker.

Témata: Aleš Brichta