Nemocný Gott leukémii tajil! Jaké se mu dávaly šance?

Karel Gott 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

18. září 2019 8:24

Už týden se Česko vzpamatovává z informace, že Karel Gott opět bojuje s vážnou nemocí. Sám zpěvák podle všeho diagnózu před národem dlouhou dobu tajil. Jaké se mu dávaly šance, když se o leukémii dozvěděl?

Celé Česko drží Karlu Gottovi podruhé během několika let palce v boji se zákeřným nádorovým onemocněním, konkrétně akutní leukémií. Legendární zpěvák to lidem oznámil až minulý týden, ačkoliv byl tou dobou podle nejnovějších informací se svou diagnózou již dlouho srozuměn.

„Sám jsem se to od jeho blízkých dozvěděl už v listopadu loňského roku. Prognózy tehdy vůbec nebyly nejlepší, takže jsem šťastný, že se Karel zapřel a bojuje s nemocí ze všech sil a už jedenáct měsíců jí nedal možnost ho porazit,“ prozradil eXtra.cz zdroj, který má k rodině velmi blízko.

Dle slov samotného zpěváka u něj lékaři před rokem a půl diagnostikovali poruchu krvetvorby v podobě tzv. Myelodysplastického syndromu. Ačkoliv Gott vyzkoušel řadu druhů léčby, onemocnění později přešlo v akutní leukémii. Jak Gott uvedl, stalo se tak v uplynulých měsících.

Mistr se včera fanouškům opět ozval z Bertramky prostřednictvím sociální sítě. „Právě si pročítám vaše další překrásné vzkazy a přání a mám z nich ohromnou radost. Díky vám,“ vzkázal Gott na Facebooku.

Témata: Karel Gott