Nemocný Gott má důvod k radosti: 200 TISÍC ZA OBRAZ!

Karel Gott 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

17. září 2019 18:32 | Aktualizováno: 17. září 2019 18:57

Karel Gott v posledních dnech moc důvodů k radosti nemá. Těšit ho snad mohou jen povzbudivé vzkazy od přátel a příznivců a snad ještě jedna věc - zájem o jeho dílo stále přetrvává. Svědčí o tom nejnovější informace.

Karel Gott před pár dny zaskočil Česko oznámením, že trpí akutní leukémií, s níž teď s pomocí lékařů z Všeobecné fakultní nemocnice v Praze svádí statečný boj. V těžkých chvílích ho může těšit alespoň jedna věc – zájem o jeho osobu neuvadá, spíš naopak.

Své o tom ví v Břeclavi, kde se dnes přesně za 200 tisíc korun vydražil obraz Karla Gotta „Dej nám sen spánku“. Vyvolávací cena přitom byla pouze desetinová. Jak ale uvedl mluvčí finančního úřadu, částka rychle stoupala.

„Cena vyskočila hned na 105 tisíc, následně skočila na 150 tisíc korun. Zastavila se na rovných 200 tisících,“ cituje Blesk mluvčího finančního úřadu Davida Stančíka. Aukce se účastnila pětice zájemců.

Zmíněné plátno pochází z edice zpěvákových obrazů Karel Gott 1970 – 2005. Samotný obraz nese věnování vážně nemocného umělce i jím podepsaný certifikát autorství.

Témata: Karel Gott