Karel Gott a hrozivá diagnóza: Kdy se dozvěděl, že je to tak vážné?

Karel Gott 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

16. září 2019 10:38 | Aktualizováno: 16. září 2019 14:04

Česko ví o vážné nemoci legendárního Karla Gotta teprve několik dní, ale sám osmdesátiletý zpěvák připustil, že se o akutní leukémii dozvěděl již v uplynulých měsících. Kdy přesně mu lékaři sdělili špatné zprávy?

Nemocemi sužovaný zpěvák Karel Gott minulý týden nepříjemně překvapil celé Česko, když potvrdil, že za jeho dlouhodobými zdravotními potížemi je něco vážnějšího, konkrétně akutní leukémie. Server eXtra.cz nyní přichází s informací o tom, kdy přesně se Mistr dozvěděl o hrozivé diagnóze.

Počátkem roku Gott už tradičně plánoval velkolepý koncert ke kulatým narozeninám v O2 aréně. Ještě v lednu ale přišly první špatné zprávy. Zpěvákova mluvčí Aneta Stolzová oznámila, že z důvodu snížené imunity se slavnostní galavečer neuskuteční. Tou dobou už byl prý zpěvák srozuměn, že je situace ještě mnohem horší.

„Jen pár dnů před zrušením koncertu se Karel Gott dozvěděl, že má akutní leukemii. V ten okamžik bylo jasné, že takhle náročný koncert nepřipadá v úvahu a muselo dojít ke zrušení vystoupení,“ řekl eXtra.cz zdroj blízký Gottovi.

Sám zpěvák ostatně přiznal, že poruchu krvetvorby v podobě Myelodysplastického syndromu u něj lékaři objevili už zhruba před rokem a půl. V akutní leukémii pak mělo toto onemocnění přejít v uplynulých měsících.

Témata: Karel Gott