Jitka Čvančarová na „Ptáčeti“: Slzy tentokrát nebyly… Důvod?

Jitka Čvančarová ve filmu Nabarvené ptáče 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

13. září 2019 13:03

Zatímco režisér Václav Marhoul z tuzemské premiéry Nabarveného ptáčete, jehož vznikem strávil roky života, utekl, herečka Jitka Čvančarová na ní nechyběla. Tuzemská projekce se u ní dokonce obešla bez slz. Jak je to možné?

Nabarvené ptáče má za sebou už i tuzemskou premiéru. Zatímco režisér Václav Marhoul upřímně přiznal, že odjel ještě před promítáním, Jitka Čvančarová byla v hledišti přítomná. Jak ostatně sama uvedla, film už před tuzemskou projekcí měla možnost vidět hned dvakrát.

„Já film viděla na rozdíl od kolegů v Benátkách už podruhé,“ přiznala Super.cz. Souviselo to s prosbou režiséra. „Václav Marhoul mě totiž poprosil, abych nazpívala závěrečnou píseň, která přesahuje do titulků. Z toho důvodu jsem to viděla, protože jsem říkala, že je mi sice ctí a udělám to, ale musím se trefit přesně do emocionální roviny, která tam je,“ vysvětlila.

Podle svých slov poprvé plakala, na festivalu v Itálii už ne. „V Benátkách jsem se trošku držela, abych si nerozmazala make-up. Ale o make-upu a o tom, jak mi to sluší, to samozřejmě není,“ řekla serveru.

Na červeném koberci v Benátkách přitom populární česká herečka nevídaně zazářila, ačkoliv měla z účasti na festivalu velké obavy. „Asi mám po dlouhý době fakt trému,“ napsala tehdy na sociální síti kolegyni Jitce Schneiderové. Nakonec ale všichni v čele s režisérem Václavem Marhoulem odjížděli domů spokojení.

Témata: Jitka Čvančarová Nabarvené ptáče