Popálená Týnuš Třešničková: Takhle vypadala těsně po nehodě! Prožívala neuvěřitelná muka!

Třešničková, Týnuš 14

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

12. září 2019 18:40

Youtuberka Týnuš Třešničková (23) se k radosti fanoušků vrátila k natáčení videí naYouTube. V tom nejnovějším popisuje, čím si prošla po nehodě ve známé istanbulské restauraci.

Týnuš Třešničková, která při nehodě na ohňové show utrpěla popáleniny na 35 procentech těla, především v obličeji, na krku, hrudi a břiše, teď otevřeně promluvila o tom, co se dělo po incidentu, jak probíhala léčba v Turecku a jak trávila čas v nemocnici.

Radila fanouškům mimo jiné, jak se zachovat, když by se nachomýtli u podobného incidentu. „První pomoc, když je někdo popálený, je zásadní. Popálená místa by se měla ochladit, aby se popálenina neprohlubovala. To je to, co mně v té restauraci nikdo neposkytl. Nikdo mi ta místa vodou nepolil, dali mi jenom napít a zavolali sanitku,“ vysvětluje Třešničková.

Youtuberku a jejího přítele, který byl také zraněn, převezli do státní nemocnice, vzápětí však zkontaktovali soukromou nemocnici, která byla na lepší úrovni. Týnuš se také svěřila, že celou dobu při prvních momentech byla při vědomí a zažívala hodiny úporných bolestí.

„Když to začalo přicházet k sobě, tak to byla nepředstavitelná bolest. Pamatuji si, že jsem cítila hlavně ruce, které na tom byly nejhůř. Bolest jsem musela projevovat hlasem, skuhrala jsem tam bolestí,“ popisuje svůj nepříjemný zážitek.

Prvních pár týdnů prý ale bolest nebyla tak zlá. Horší to bylo později. „Prvních pár týdnů bylo téměř bezbolestných, protože byla ta spálenina tak hluboká, že se mi spálily i receptory nervů. Když se začaly nervy obnovovat, tak byly ty převazy nejvíc bolestivé. Deset minut po převazu bylo nejhorších.

Bolest přirovnala k tom, jako když se člověk odře a pustí si na ránu vodu. „Tyhle bolesti trvaly třeba i tři hodiny,“ prozradila. První týdny na tom byla tak zle, že v ruce nic neudržela. Čas tak zabíjela sledováním televize. „Nemohla jsem se zabavit na telefonu, nebyla jsem na sociálních sítích a ani jsem nemohla zavolat rodičům,“ vysvětluje.

Vůbec poprvé také ukázala fotku pořízenou krátce po nehodě. A opravdu to není hezký pohled. „Měla jsem hlavu asi dvakrát takovou, než mám teď. Myslím si, že by mě skoro nikdo nepoznal,“ žertuje teď Týnuš, které ale v té době zcela jistě do smíchu nebylo, Tuhle zkušenost se ale evidentně snaží brát s nadhledem.

Témata: Týnuš Třešničková