Herec Martin Stránský má pořádný malér: SOUD!

Martin Stránský (herec)

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

10. září 2019 15:25 | Aktualizováno: 10. září 2019 21:07

Populární herec ze seriálu Ordinace v růžové zahradě Martin Stránský si před lety zadělal na pořádný malér, který teď skončil dokonce až u soudu v Plzni. Předmětem sporu je rekonstrukce bytu.

Oblíbený herec a výborný dabér Martin Stránský, který propůjčil hlas mj. svérázné postavě doktora House, se nejspíš dost svérázně zachoval i k jednomu ze svých přátel. Stavitela Františka Bauera slavnější kamarád požádal o rekonstrukci bytu v Plzni, Bauer ale dosud neviděl ani korunu, a tak herce zažaloval. Včera začal případ řešit okresní soud v Plzni.

Jelikož se oba muži dobře znali už dvě desítky let, uzavřeli dohodu o provedení prací ústně a stvrdili ji podáním ruky. Bauerova firma následně přes rok v bytě pracovala, hotovo měla v září 2017. „Vycházel jsem mu ve všem vstříc. Chodil za mnou, že by potřeboval udělat ještě tohle a támhleto. Po ukončení jsem mu dal rozpočet s konečnou cenou,“ cituje Bauera server Novinky.cz.

Loni v listopadu obdržel Stránský předžalobní výzvu, aby částku 216 tisíc korun uhradil. Herec podle právního zástupce reagoval odesláním 60 tisíc korun. Advokát uvedl, že nyní je ochoten zaplatit 90 tisíc, a to kvůli nekvalitnímu provedení a špatnému rozsahu účtování. „Nikdy nedošlo k řádnému ukončení a předání díla. Nárok žalobce je tak předčasný,“ sdělil obhájce Stránského.

Bauer jakékoliv nedostatky popírá, přesto je u soudu ochoten slevit na 170 tisíc korun, protože si přeje, aby spor co nejdříve skončil. Podle soudkyně je ovšem dokazování celé věci hlavně na něm.

„Byli jsme velcí přátelé. Hrozně mě to mrzí, ale bohužel už mi došla trpělivost. Dneska se Martin tváří, jako by se ho to netýkalo, a tvrdil mi, že to se mnou vyřídí jeho manželka. Ta mi do očí řekla, že nemám uzavřenou žádnou písemnou smlouvu. Nepředpokládal jsem, že s člověkem, se kterým jsem měl dlouholetý blízký vztah, musím dát dohodu na papír,“ posteskl si podle serveru Bauer.

Témata: Martin Stránský soudy